Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Piloti chceli s údajným vrahom núdzovo pristáť, no dostal kávu a jedlo

Kevin Dahlgren Foto: facebook.com

Kevin Dahlgren sa v USA nachádza vo väzbe. Ak ho americké úrady vydajú do Česka, hrozí mu až doživotný trest,

Praha 27. mája (TASR) - Američan Kevin Dahlgren, ktorý je podozrivý z vraždy štyroch príbuzných v moravskej metropole Brno, údajne unikal do Viedne na motocykli.

O tom, že je na palube lietadla spoločnosti Austrian Airlines, sa posádka letu dozvedela vraj už nad Britániou. Uvažovalo sa aj o núdzovom pristátí alebo návrate stroja do Rakúska, ale nakoniec mu letušky nosili kávu a jedlo. Uviedol to dnes spravodajský portál iDNES.cz.

Nové informácie o úteku podozrivého z Českej republiky do Spojených štátov priniesol rakúsky bezplatný denník Heute.

Noviny bez uvedenia zdroja napísali, že Američan išiel vo štvrtok 23. mája z Brna do Viedne na motocykli. Denník priniesol aj ďalšie podrobnosti a odvolával sa pritom na protokol letu Austrian Airlines OS93 z Viedne do Washingtonu, kde mladíka po pristátí zatkla na palube FBI (americký Federálny vyšetrovací úrad).

Stroj s Dahlgrenom na palube štartoval z viedenského letiska Schwechat o 10.25 h - vtedy už česká polícia informovala o štvornásobnej vražde v Brne a zverejnila aj fotografiu podozrivého Američana.

O 13.00 h polícia oznámila pilotom, že na palube Boeingu 777 je pravdepodobný vrah. Lietadlo sa nachádzalo nad Britániou.

Po dramatickom rozhodovaní nakoniec stroj v Británii núdzovo nepristál a pokračoval v lete do USA, aby si podozrivý nič nevšimol. Letušky mu podávali kávu a jedlo, informoval denník Heute.

Rakúsky denník Krone už cez víkend napísal, že Dahlgren sa k usmrteniu príbuzných v Brne priznal v esemeske, zaslanej cestou do Viedne svojej tamojšej kamarátke.

Dahlgren sa v USA nachádza vo väzbe. Ak ho americké úrady vydajú do Česka, hrozí mu až doživotný trest, pripomenul web iDNES.cz.