Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

České turistky, ktoré zomreli v Hurghade, pochovajú v Karvinej

Manžel a otec mŕtvych turistiek z Egypta Petr Kramný Foto:

Egyptskí vyšetrovatelia pracujú aj naďalej s verziou hrdelného zločinu, pričom podozrievajú z činu manžela a otca obete Petra K., ktorý akékoľvek podozrenia odmieta.

Praha 12. augusta (TASR) - Pohreb dvoch českých turistiek, 36-ročnej matky a jej osemročnej dcérky, ktoré zomreli počas dovolenky v egyptskom letovisku Hurghada zrejme na následky prudkej otravy, sa uskutoční v úzkom rodinnom kruhu v stredu 14. augusta na cintoríne v Karvinej.

Informáciu priniesli dnes denník Právo a internetový server Novinky.cz s odvolaním sa na zdroje pohrebnej služby, ktorá zabezpečuje smútočný obrad.

Podľa nich si pozostalí neželajú prítomnosť médií na pohrebe, areál bude uzavretý a prístup bude povolený iba osobám, ktoré určí smútiaca rodina.

České orgány stále nemajú k dispozícii výsledky pitvy, ktorá sa uskutočnila ešte pred prevozom zosnulých v Egypte. Bezprostredne po štvrtkovom prevoze oboch tiel do vlasti nariadila severomoravská polícia ďalšiu pitvu, ktorá sa uskutočnila v piatok. Aj v súvislosti s ňou sa zatiaľ čaká na výsledky laboratórnych expertíz.

Egyptskí vyšetrovatelia pracujú aj naďalej s verziou hrdelného zločinu, pričom podozrievajú z činu manžela a otca obete Petra K., ktorý akékoľvek podozrenia odmieta. Severoafrickú krajinu však zatiaľ nesmie opustiť.

Sestra podozrivého potvrdila, že pre jeho blízkych je to veľmi ťažké a že sa za bratom chystajú cestovať po pohrebe.