Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia

Chára piskot fanúšikov príliš neriešil, Višňovský: Dalo sa to čakať

Obranca HC Lev Zdeno Chára v zápase 5. ročníka KHL medzi Slovanom Bratislava a HC Lev Praha Foto: TASR/Michal Svítok

Chára sa však piskotom a bučaním nenechal rozhodiť a pri prehre 1:2 zaznamenal jediný gól hostí.

Bratislava 9. decembra (TASR) - Fanúšikovia Slovana Bratislava nezabudli na tvrdý zákrok Zdena Cháru na ich kapitána Miroslava Šatana a v sobotňajšom druhom "česko-slovenskom" derby s Levom Praha mu to dali riadne pocítiť.

Už pri vyhlasovaní Chárovho mena pred úvodným buly sa ozval mohutný piskot, ktorý sprevádzal beka s 33-kou na chrbte vždy, keď sa dotkol puku.

Chára v prvom vzájomnom meraní síl začiatkom novembra svojím "hitom" zranil Miroslava Šatana. Kapitán Slovana sa odvtedy na ľade neobjavil a fanúšikovia "belasých" to tridsaťpäťročnému kapitánovi z posledných MS vo Fínsku nevedia odpustiť. Chára sa však piskotom a bučaním nenechal rozhodiť a pri prehre 1:2 zaznamenal jediný gól hostí.

"Veľmi som to nevnímal, sústredil som sa na hru. Čo sa týka fanúšikov, nemal som žiadne očakávania. Zameral som sa na hru na ľade a nie na to, čo sa dialo v hľadisku. To som úplne vypol. Fanúšikov bolo počuť, čo by aj malo. Podporovali domáci tím," uviedol skúsený obranca.

Na podobné prejavy je Chára zvyknutý. V zámorskej NHL sa s nimi stretáva najmä v Montreale, kde mu domáci priaznivci pripomínajú zákrok na Maxa Paciorettyho, ktorého poslal do nemocnice s otrasom mozgu a zlomeným stavcom.

"Na tlak fanúšikov som zvyknutý. Bol to veľký zápas, motivačný. Škoda, že sme to nevyužili. Bolo cítiť, že je to derby. Každé striedanie sa hrá naplno, je veľa súbojov, každý gól je veľmi dôležitý," reagoval Chára.

Galéria: Česko-slovenské derby v KHL: Slovan Bratislava - HC Lev Praha





"Sú to fanúšikovia Slovana, je to Slovan. Chýba nám naša opora Miro Šatan, takže sa to dalo čakať. Ale myslím si, že keď Zdeno nastúpi za Slovensko, tak na to všetci zabudnú a bude sa fandiť aj jemu," myslí si opora zadných radov Slovana Ľubomír Višňovský.

Slovan sa rovnako ako v Prahe ujal dvojgólového vedenia, no hostia dokázali znížiť a vypracovali si aj niekoľko šancí na vyrovnanie. "Bol to veľmi podobný zápas ako v Prahe. Šance, ktoré sme mali, sme však nepremenili a jednoduchou hrou sme od Slovana dostávali góly. Bol som rád, že sme stiahli dvojgólový náskok, dalo nám to väčšiu šancu vyrovnať, ale svoje šance v závere sme nevyužili," zakončil Chára.