Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Sydney Crosby absolvoval rozkorčuľovanie a nastúpi proti Rangers

Hráč Pittsburgh Penguins Sidney Crosby Foto: TASR/AP Photo/Mark Lennihan

Dvadsaťštyriročný Kanaďan, ktorý už v utorok absolvoval celý tréning so spoluhráčmi, naposledy nastúpil v zápase profiligy 5. decembra minulého roka.

New York 15. marca (TASR) - Hokejová NHL aj klub Pittsburgh Penguins sa konečne dočká návratu hviezdneho útočníka Sidneyho Crosbyho, ktorý absolvoval predzápasové rozkorčuľovanie pred štvrtkovým duelom proti New Yorku Rangers.

Pre problémy s následkami otrasu mozgu odohral v tejto sezóne len osem zápasov a naposledy stál na súťažnom ľade pred troma mesiacmi.

Dvadsaťštyriročný Kanaďan, ktorý už v utorok absolvoval celý tréning so spoluhráčmi, naposledy nastúpil v zápase profiligy 5. decembra minulého roka. Očakáva sa, že nastúpi v tretej formácii s krídlami Mattom Cookom a Tylerom Kennedym a odohrá maximálne 15 minút.

Crosbyho trápenie odštartoval január v roku 2011, keď začal pauzovať pre ťažké príznaky otrasu mozgu. Pôvodne niekoľkotýždňový odpočinok sa napokon natiahol na mesiace. Hviezda zámorských klzísk tak musela vynechať aj úvodných 20 zápasov prebiehajúcej sezóny. V novembri sa Crosby vrátil a hneď "zničil" Islanders dvoma gólmi a dvoma asistenciami. Na ľade však vydržal iba osem zápasov. V dueli proti Bostonu ho likvidačným faulom poslal Čech David Krejčí na ďalšiu maródku.