Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Devínska Nová Ves chce rekonštruovať zastávky

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Zastávky sú podľa starostu Milana Jambora v katastrofálnom stave, jedna dokonca vyhorela.

Bratislava 15. marca (TASR) – Každý rok päť zastávok mestskej hromadnej dopravy chce zrekonštruovať bratislavská Devínska Nová Ves.

"Hanbím sa za to, ako vyzerajú, aj keď ich nevlastníme," povedal na stredajšom (14.3.) brífingu pre médiá starosta Milan Jambor. S financovaním by samospráve mal pomôcť aj Dopravný podnik Bratislava (DPB).

Zastávky sú podľa starostu v katastrofálnom stave, jedna dokonca vyhorela. Hoci sú však majetkom DPB, na riešenie takýchto problémov nemá podľa primátora Milana Ftáčnika dosť peňazí a investovať do zastávok nevie ani mesto.

"Podnik, ktorý sme zdedili, je podnik, ktorému už nikto nechce požičať ani jedno euro, dlhodobo jazdil na dlh... Spojiť sily je vždy jednoduchšie. Niečo mestská časť, niečo dopravný podnik, výsledkom čoho by mohli byť zrekonštruované zastávky," poznamenal Ftáčnik.

Devínskonovovešťanke Marte sa nepáči, že hoci DPB má peniaze na namontovanie televízorov v autobusoch, na úpravu zastávok nemá. "Za televízory platí podniku firma, ktorá si ich tam namontovala. Nie je to tak, že my platíme, aby tam boli," vysvetlil počas verejnej diskusie primátor. "Na tie zastávky stačí metla raz za týždeň, štetka a plechovica farby. Aj to by nás uspokojilo," dodal ďalší z obce.

Starosta vníma zastávky ako dôležitú súčasť verejného priestoru. "Ak viem, že na to DPB nebude mať peniaze, budeme sa na ďalších desať rokov pozerať na tie strašné zastávky?" pýtal sa občanov s tým, že niekedy treba robiť aj štátnické rozhodnutia. Jambor verí, že časom samospráva zrekonštruuje všetky zastávky. "Päť zastávok ročne by sme finančne uniesli, v poriadku by sme ich tak mali za štyri roky," dodal.