Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Dnes odštartovalo internetové hlasovanie o hovorcu roka

Foto: madeinmedia.sk

Až do 15. septembra sa môžete aj vy zapojiť do hlasovania o hovorcu roka a vybrať si svojho favorita.

Bratislava 15. augusta (TERAZ.sk) - Od dnes môže verejnosť po druhý krát hlasovaním rozhodnúť o Naj hovorcovi Slovenska v internetovej ankete MOJHOVORCA.SK. Hlasovanie potrvá presne mesiac a meno víťaza organizátori slávnostne vyhlásia na výročnom stretnutí novinárov pod názvom Made in Media párty v Bratislave. Hlasujúci ako aj víťazný hovorca získajú atraktívne ceny.

Hlasujúcich má zmobilizovať mesačná reklamná kampaň, ktorá promuje stránku MOJHOVORCA.SK. „Zvolili sme účinný media mix, ktorý má podobu klasických kumunikačných kanálov - TV, Radio, Internet a vonkajšia reklama. Používame jednotný komixový vizuál v celej kampani, aby sa web stránka stala pre verejnosť ľahko identifikovateľnou,“ povedala Zuzana Tichá z agentúry Made in Media, ktorá anketu organizuje v spolupráci s Asociáciou hovorcov Slovenska.

Nominovaní sú hovorcovia z celého Slovenska bez ohľadu nato, či pôsobia v oblasti samosprávy a neziskového sektora, alebo sú zo štátnej, či súkromnej sféry. Hovorcov môže nominovať verejnosť, organizátori, ale svoju nomináciu môžu poslať aj sami a to aj počas trvania hlasovania.

Do internetovej ankety MOJHOVORCA.SK má právo byť zaradená osoba, ktorá počas predchádzajúcich 12 mesiacov (počas celého obdobia alebo aspoň na istý čas) verejne zastupovala organizáciu Samosprávy alebo neziskového sektora, Štátnej správy alebo štátneho sektora, Privátneho a komerčného sektora. „Dôležité je, aby takáto osoba minimálne jeden krát počas hodnotiaceho roka medializovaná v médiách s celoslovenskou alebo regionálnou pôsobnosťou s titulom hovorca, upresnila Tichá.“

Kvôli predčasným parlamentným voľbám sa na niektorých pozíciách v štátnom sektore môžu vyskytnúť dve nominácie (nový i predchádzajúci hovorca), pretože boli aktívni v hodnotiacom období vo svojich funkciách.

Okrem internetového hlasovania sa uskutoční aj samostatné hlasovanie 10 člennej odbornej poroty, ktorá rozhodne o víťazných hovorcoch v kategóriách: štátna správa a štátny sektor, privátny a komerčný sektor, samospráva a neziskový sektor.

Internetovú anketu MOJHOVORCA.SK už tradične vyhlasuje agentúra Made in Media v spolupráci s Asociáciou hovorcov Slovenska. Vlaňajšou víťazkou verejného hlasovania sa stala hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja Iveta Tyšlerová.

Z rozhodovania odbornej poroty vyšli víťazne v kategórii Štátna správa a štátny sektor: Martin Jaroš – bývalý hovorca Ministerstva financií SR, v kategórii Samospráva a neziskový sektor: Ľubomír Andrassy, hovorca primátora hlavného mesta Bratislavy a v kategórii Privátny a komerčný sektor: Lucia Muthová, riaditeľka odboru firemnej komunikácie Allianz – Slovenská poisťovňa.