Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Federer blízko k titulu v Indian Wells, vo finále proti Isnerovi

Finálový zápas bude mať špeciálnu príchuť, keďže v zápase Davisovho pohára minulý mesiac Isner Federera zdolal.

Indian Wells 18. marca (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer má pred sebou už len posledný krok, ktorý musí urobiť k zisku titulu na turnaji série Masters v kalifornskom Indian Wells. Ak by v nedeľu zdolal Američana Johna Isnera, dosiahol by šiesty turnajový triumf z ôsmych podujatí. V súbojoch žien sa zopakuje finále z Australian Open medzi Mariou Šarapovovou a Viktoriou Azarenkovou.

"Som jednoducho šťastný, že v takom náročnom týždni, ako je tento, mám možnosť vyhrať turnaj. Je to skutočne neuveriteľné a nikdy som si nemyslel, že sa môžem dostať až tak ďaleko," povedal Federer, ktorý si v silnom vetre a daždi, pre ktorý museli na tri hodiny duel odložiť, poradil s Rafaelom Nadalom 6:3 a 6:4. "Mali sme dnes veľmi ťažké podmienky a ešte k tomu som hral proti jednému z mojich najväčších rivalov. Preto je krásne, ak zo zápasu odchádzate víťazne," dodal po súboji s Nadalom Švajčiar.

"Šialený vietor spôsobil, že sa mi hralo veľmi ťažko, robil som veľa chýb a Federer hral agresívne a fantasticky. Snažil som sa a bojoval do poslednej loptičky. Prehral som s hráčom, ktorý bol dnes lepší. Gratulujem mu," vyjadril sa k semifinálovému zápasu Španiel Rafael Nadal.

Finálový zápas bude mať špeciálnu príchuť, keďže v zápase Davisovho pohára minulý mesiac Isner Federera zdolal a "FedEx" sa bude snažiť odplatiť rovnakou mincou. Isner zase dosiahol prvú finálovú účasť v elitnom turnaji v kariére, keď vyradil najvyššie nasadeného a svetovú jednotku Novaka Djokoviča.

"Nie je nijakým prekvapením, že budem hrať proti nemu - je to skvelý hráč. Jeho šnúra víťazstiev je naozaj pôsobivá. Teším sa na tento zápas, vo Švajčiarsku ma porazil," vyjadril sa na adresu svojho finálového protivníka Roger Federer.