Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia

Anglickí reprezentanti dostali od vedenia nový kódex správania sa

Prezident Anglickej futbalovej asociácie David Bernstein (vľavo) Foto: TASR

Anglická futbalová asociácia pristúpila k novým pravidlám, aby znížila incidenty svojich zverencov, ktoré sú ich nepriaznivou vizitkou.

Londýn 10. októbra (TASR) - Anglickí futbaloví reprezentanti majú nový "kódex správania sa", ktorý im predstavili vedúci funkcionári Anglickej futbalovej asociácie (FA) na zraze pred októbrovými kvalifikačnými zápasmi MS 2014. Podľa šéfa FA Davida Bernsteina ktokoľvek nové pravidlá poruší, môže prísť o miesto v národnom mužstve.

Pravidlá by mali vstúpiť do platnosti budúci mesiac, no už teraz s nimi hráčov oboznámili. Bernstein a FA tak reagovali na množiace sa incidenty reprezentantov Albiónu mimo ihriska, ktoré "traumatizujú" futbalovú verejnosť a sú živnou pôdou pre médiá, najmä britský bulvár. "Začínam si myslieť, že toto je najdôležitejšia vec, s ktorou mám ako predseda do činenia," povedal predseda FA a jeho slová doplnil riaditeľ riadiaceho orgánu Adrian Bevington: "Ak sa niekto dopustí priestupku spôsobom, ktorý spochybní integritu tímu, jeho jednotlivých hráčov alebo organizácie, máme možnosť varovať ho, alebo, za určitých okolností, suspendovať ho z reprezentácie Anglicka."

FA tak reaguje na posledné incidenty Johna Terryho či Ashleyho Colea. Obranca Chelsea Londýn Cole prostredníctvom Twitteru urazil Bernsteina a vedenie FA potom, ako tí uviedli, že jeho svedectvo v prípade rasistických útokov Johna Terryho na hráča Queens Park Rangers Antona Ferdinanda obsahuje nezrovnalosti. Cole sa neskôr ospravedlnil. Podľa informácií britských médií však kódex nezakazuje hráčom používať sociálne siete.