Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

VIDEO: Infantino a Putin sa v Lužnikách prihovorili na úvod šampionátu

Umelci vystupujú počas otváracieho ceremoniálu pred úvodným zápasom 21. majstovstiev sveta vo futbale, v ktorom nastúpi domáci výber Ruska a Saudskej Arábie na štadióne Lužniki v Moskve 14. júna 2018. Foto: TASR/AP

Dvojnásobný svetový šampión Ronaldo z Brazílie a maskot Zabivaka obstarali čestný výkop s loptou Telstar 18.

Moskva 14. júna (TASR/TABLET.TV) - Gianni Infantino otvoril svoje premiérové majstrovstvá sveta vo funkcii prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Pred štvrtkovým úvodným zápasom medzi Ruskom a Saudskou Arábiou sa na moskovskom štadióne Lužniki prihovoril aj v jazyku domácej krajiny.

Ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) a prezident FIFA Gianni Infantino stoja počas otváracieho ceremoniálu pred úvodným zápasom 21. majstovstiev sveta vo futbale, v ktorom nastúpi domáci výber Ruska a Saudskej Arábie na štadióne Lužniki v Moskve 14. júna 2018.
Foto: TASR/AP

Infantino mal v lóži po bokoch ruského prezidenta Vladimira Putina a saudskoarabského korunného princa Mohammeda Bin Salmana Al Sauda. "Futbal pohltí Rusko. Ďakujem pán Putin, ďakujem Moskva, ďakujem Rusko," citovala šéfa riadiacej organizácie svetového futbalu agentúra DPA. Putin privítal svet v Rusku: "Dúfam, že si užijete pobyt v otvorenej, priateľskej a pohostinnej krajine. Kdekoľvek žijeme, akékoľvek sú naše tradície, futbal nás spája. Všetkým tímom prajem úspechy a fanúšikom nezabudnuteľné zážitky. Vitajte v Rusku."


Slávnostný program trval približne pätnásť minút, vystúpili počas neho britský spevák Robbie Williams a ruská operná speváčka Aida Garifullinová. Kapitán španielskych majstrov sveta z roku 2010 Iker Casillas a ruská modelka Natalia Vodianovová priniesli na začiatku ceremoniálu trofej pre víťaza, ktorý bude na rovnakom štadióne známy 15. júla. Dvojnásobný svetový šampión Ronaldo z Brazílie a maskot Zabivaka obstarali čestný výkop s loptou Telstar 18.