Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia

Hagara chce pri premiére šprintov postúpiť do finále

Foto: TASR/Martin Baumann

Rozjazdy i semifinálové jazdy C1 na 200 m sú na programe v piatok 10. augusta, o medaily sa bude bojovať o deň neskôr.

Bratislava 7. augusta (TASR) - Ako posledný z osmičky slovenských rýchlostných kanoistov zamieril do dejiska OH 2012 Ľubomír Hagara. Člen Dukly Trenčín chce v Londýne pri olympijskej premiére šprintov postúpiť do finále.

Rozjazdy i semifinálové jazdy C1 na 200 m sú na programe v piatok 10. augusta, o medaily sa bude bojovať o deň neskôr. "Nemám veľké očakávania, postup medzi elitnú finálovú osmičku by bol pre mňa veľkým úspechom. Teší ma, že pri premiére dvestovky na olympiáde budem pri tom, krátke trate mi sedia oveľa viac ako dlhšie. Vlani som si vyskúšal kanál Eton Dorney v rámci predolympijskej regaty. Neustále sa tam mení vietor, fúka raz zľava, raz sprava. Počas dodatkovej európskej olympijskej kvalifikácie v Poznani som však súťažil v rovnako náročných podmienkach, takže ma už nič neprekvapí," povedal pre TASR Hagara.

Slovenský singlkanoista absolvoval po ME v Záhrebe mesačné sústredenie v Nimnici pri Púchove. "Mali sme tam natiahnutú dráhu, zabezpečili nám aj ubytovanie, takže sme nemuseli dochádzať. Mojimi sparingpartnermi boli kolegovia z Dukly i slovenskej reprezentácie Matej Rusnák s Rastislavom Kohútom. Zdravotne som sa necítil úplne fit, boleli ma kríže a mal som dva tréningové výpadky. Snažil som sa však na olympiádu pripraviť najlepšie, ako viem," dodal Hagara, ktorý na ME obsadil vo finále ôsme miesto.