Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

Brankár Jaroslav Halák treťou hviezdou týždňa v NHL

Slovenský brankár Jaroslav Halák zo St. Louis BluesFoto: TASR/AP

Ocenenie Halákovi vyniesli vynikajúce výkony z uplynulých siedmich dní. V priebehu jedného roka a jedného týždňa ide pritom iba o tretieho Slováka v ocenenom trojlístku.

New York 12. marca (TASR) - Slovenskému brankárovi Jaroslavovi Halákovi vyniesli vynikajúce výkony z uplynulých siedmich dní ocenenie tretej hviezdy týždňa v zámorskej hokejovej NHL. Dokonalý týždňový triumf Slovanov zabezpečili ďalší dvaja Rusi - prvým oceneným sa stal gólman Philadelphie Flyers Iľja Bryzgalov a útočník New Jersey Devils Iľja Kovaľčuk.

Halák pokračoval aj počas posledných siedmich dní vo vyrovnaných výkonoch a predĺžil si víťaznú sériu na osem duelov. Počas svojej šnúry nedovolil v zápase skórovať ani v jednom dueli súperovým útočníkom viac než dvakrát. Slovák si zaknihoval tri výhry, pričom hráčom Chicaga (19 zásahov), Anaheimu (24) a Columbusu (33) dovolil streliť iba po góle. V priebehu jedného roka a jedného týždňa ide pritom iba o tretieho Slováka v ocenenom trojlístku - 26. decembra si cenu vyslúžil útočník Rangers Marián Gáborík a 7. marca 2011 obranca Buffala Andrej Sekera.

Bryzgalov si pripísal minulý týždeň tri výhry, z nich dva bez inkasovaného gólu. Kanonier Kovaľčuk okorenil výkon hetrikom proti Islanders a spolu nazbieral 9 bodov v štyroch vystúpeniach.