Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia

Hygienici počas 32. týždňa závažné problémy na kúpaliskách nezistili

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Ku koncu minulého týždňa malo povolenie na prevádzku 159 umelých kúpalísk a 16 prírodných kúpalísk s organizovanou rekreáciou.

Bratislava 12. augusta (TASR) - Hygienici nezaznamenali počas 32. týždňa na väčšine prevádzkovaných kúpalísk závažné nedostatky, ktoré by viedli k uzatvoreniu prevádzky. Ako informuje Úrad verejného zdravotníctva SR na svojej webovej stránke, problémy boli na letnom kúpalisku vo Svidníku, kde bola nevyhovujúca kvalita vody v dvoch bazénoch. Museli ich vypustiť.

Ku koncu minulého týždňa malo povolenie na prevádzku 159 umelých kúpalísk a 16 prírodných kúpalísk s organizovanou rekreáciou. Okrem nich potvrdili výsledky laboratórnych analýz vyhovujúcu kvalitu vody na kúpanie aj v ďalších lokalitách bez prevádzkovateľa. Patria k nim napríklad Ružiná - pri obci Ružiná, Zemplínska šírava - Medvedia hora, Zemplínska šírava - Biela hora, Vinianske jazero, banskoštiavnické jazerá a prírodné vodné plochy v Bratislave.

Výskyt vodného kvetu, nevyhovujúca kvalita vody na kúpanie a zákaz kúpania je v lokalitách Lipovina - Bátovce a Duchonka. Naďalej sa neodporúča kúpanie v Šulianskom jazere, ktoré bolo nedávno zaplavené. Neodporúča sa ani kúpanie v lokalite Malé Leváre, kde sú premnožené cyanobaktérie. Kvalita vody na kúpanie dlhodobo nevyhovuje aj vo vodných nádržiach v okrese Nitra.

Aktuálne informácie o stave sledovaných prírodných a umelých kúpalísk na Slovensku možno nájsť na webovej stránke ÚVZ SR www.uvzsr.sk a na stránkach regionálnych úradov verejného zdravotníctva.