Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Miloslav Pinčák skončil vo funkcii prezidenta ČH Hornets Košice

Bývalý prezident ČH Hornets Košice Miloslav Pinčák na fotke vľavo. Foto: TASR/František Iván

Rezignovať na funkciu prezidenta vodnopólového klubu ho prinútili zdravotné problémy.

Košice 23. augusta (TASR) - Prezident vodnopólového klubu ČH Hornets Košice Miloslav Pinčák skončil vo svojej funkcii. Dôvodom sú zdravotné problémy, ktoré ho prinútili rezignovať na danú funkciu.

"Je skutočne veľmi ťažké opustiť to, čo mám tak rád, no musím sa skloniť pred svojím zdravotným stavom, ktorý mi ďalej neumožňuje výkon takejto vážnej funkcie. Celú situáciu som dôkladne zvážil a po diskusii s akcionármi ČH Hornets Košice som sa rozhodol rezignovať v pozícii prezidenta klubu. Nijako sa však nezmení môj vzťah ku klubu, ktorý som zakladal. Ak mi to môj zdravotný stav dovolí, nebudem chýbať na žiadnom domácom zápase. Budem tím povzbudzovať a pomáhať mu pri všetkom, čo budem schopný zvládnuť. Svojmu nástupcovi, ale aj ostatným funkcionárom prajem veľa úspechov," uviedol Pinčák.

Miloslav Pinčák funkcionársky pôsobil najprv desať rokov ako člen výboru ŠKP Košice. V roku 2003 bol jednou z kľúčových osobností, ktoré stáli pri založení klubu ČH Hornets Košice. Spoločne s Mariánom Kupčíkom, Jozefom Karabášom, Konštantínom Hudákom a Romanom Poláčikom sa učil plávať v neprebádaných vodách, no túžba po splnenom sne bola silnejšia než strach z neúspechu. Do názvu klubu zakomponovali ako nostalgickú spomienku názov "Červená hviezda". Túžili nadviazať na slávnu éru vodného póla v Košiciach, ktorá sa spájala práve s touto značkou.