Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Na železničnom priecestí sa zrazil rýchlik s traktorom

Ilustračné foto Foto: TASR

Vodič traktora Zetor z doposiaľ nezistených príčin vošiel na priecestie v čase, keď po koľajniciach prechádzal rýchlik smerujúci do Bratislavy. Dychová skúška potvrdila, že pred jazdou nepil alkohol.

Nitra 10. augusta (TASR) – Na železničnom priecestí v Šuranoch sa zrazil traktor s rýchlikom. Nehoda sa stala dnes približne o 7,30 hodine. Traktorista bol so zraneniami prevezený do novozámockej nemocnice. Vo vlakovej súprave sa nikto z cestujúcich nezranil, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

Dopravná nehoda sa stala v časti Kopec a spôsobila zastavenie železničnej premávky na trati Šurany – Palárikovo približne do desiatej hodiny. Podľa Bruchterovej sú presná príčina aj okolnosti dopravnej nehody v štádiu vyšetrovania. „Vodič traktora Zetor z doposiaľ nezistených príčin vošiel na priecestie v čase, keď po koľajniciach prechádzal rýchlik smerujúci do Bratislavy. Železničné priecestie je vybavené svetelnou signalizáciou a dopravným značením," uviedla. Traktorista skončil po zrážke v nemocnici, rozsah jeho zranení zatiaľ nebol bližšie špecifikovaný. Dychová skúška potvrdila, že 39-ročný muž pred jazdou nepil alkohol. Na traktore vznikla škoda vo výške 2000 eur. Železnice škodu na rušni doposiaľ nevyčíslili.