Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Nefunkčné semafory skomplikovali prejazd Račianskym mýtom

Nefungujúce semafory na Račianskom mýte v Bratislave Foto: Patrik Gerši/TASR

Presun autom v hlavnom meste býva často skomplikovaný nepredvídateľnými komplikáciami. Vtedy presun na miesto určenia trvá niekoľkokrát dlhšie ako obyčajne

Bratislava 7. augusta (TASR) - Presvedčili sa o tom vodiči, ktorí prechádzali v pondelok ráno Račianskym mýtom. Prekvapili ich tam nefunkčné semafory.



Výpadok semaforov nastal ešte v nedeľu večer. To sa však ešte výraznejšie neodrazilo v plynulosti premávke. Úplne iná situácia ale nastala v pondelok ráno. Autom sa cez nefungujúce semafory išlo doslova krokom. Podľa vodičov prechádzajúcich problémovým úsekom tam vládol chaos. „Tak ako vždy, aj teraz ráno som prechádzal Račianskym mýtom do práce. Vyzeralo to tam strašne. Ak to bude takto pokračovať, tak ďakujem pekne,“ hovorí jeden z vodičov. Zhustenú premávku znásobila aj dopravná nehoda na Šancovej, kde sa zrazili tri autá. Nehodu však do hodiny policajti odstránili. Situáciu na Račianskom mýte usmerňovala polícia.
„Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave v tejto súvislosti dostal informáciu od správcu komunikácie, že prevádzkovateľ svetelných zariadení má poruchu. Z uvedeného dôvodu bola križovatka Račianske mýto riadená ručne až do odvolania,“ povedal pre školský servis TASR hovorca KR PZ František Peczár. Mestská hromadná doprava, ktorá prechádzala cez Račianske mýto premávala s menším zdržaním.

Predpoludním dostala doprava zabrať aj v okolí Námestia 1. Mája. Premávku skomplikovalo spadnuté trolejové vedenie. Za následok to malo dopravné zápchy na všetkých okolitých hlavných ťahoch.




Patrik Gerši, Univerzita Cyrila a Metoda Trnava