Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia

O finalistovi Západnej konferencie NHL rozhodne až siedmy zápas

Dustin Brown (v strede) sa teší zo svojho gólu so spoluhráčmi obrancom Jake Muzzinom (6) a Dwight King (74) v zápase proti San Jose. Foto: TASR

Hokejisti San Jose v šiestom stretnutí 2. kola play off zvíťazili nad obhajcom trofeje a stav série vyrovnali na 3:3.

New York 27. mája (TASR) - O finalistovi Západnej konferencie zámorskej NHL rozhodne až siedmy zápas. Hokejisti San Jose v šiestom stretnutí 2. kola play off v noci na pondelok zvíťazili nad obhajcom trofeje Los Angeles tesne 2:1 a stav série vyrovnali na 3:3.

Domáci sa ujali vedenia už v siedmej minúte, keď Joe Thornton premenil presilovku piatich proti trom a po góle TJ Galiardiho v 25. minúte viedli 2:0. Hosťom sa v 34. podarilo znížiť zásluhou Dustina Browna, no v ďalšom priebehu sa už tento stav nezmenil. "Vyzerá to tak, že ten, kto dá prvý gól zápasu, ho vždy aj vyhrá. Dnes sa to podarilo nám. Bol to veľký zápas," uviedol Thornton.

San Jose tak potvrdilo dominanciu na pôde domáceho stánku HP Pavilion, na ktorom zdolalo Los Angeles vo všetkých 7 uplynulých dueloch vrátane dvoch v prebiehajúcej sérii. O finalistovi Západnej konferencie a súperovi pre jedného z dvojice Detroit - Chicago však v noci na stredu rozhodne až siedmy duel v domovskom stánku Los Angeles Staples Center. Obhajcovia trofeje pritom ťahajú už trinásťzápasovú domácu sériu neporaziteľnosti. "Je to ako podľa nejakého scenára. Akoby si tieto dva tímy vymieňali víťazstvá. Teraz je na nás, aby sme zmenili dej tohto príbehu. Určite musíme hrať oveľa lepšie ako naposledy v Los Angeles. Doma sú neporaziteľní, no je našou úlohou to zmeniť," uviedol tréner "žralokov" Todd McLellan.

Kings sa v závere zápasu snažili o vyrovnanie a asi minútu pred koncom duelu odvolali brankára Jonathana Quicka, no napriek presilovke sa im nepodarilo vystreliť do priestoru bránky. "Všetky zápasy tejto série sú veľmi vyrovnané. Myslím si, že nikoho neprekvapí, že o víťazovi rozhodne až ten siedmy. Som si však istý, že ani jedno mužstvo nechcelo ísť až takto ďaleko. Teraz už nie je dôležité, ako zvíťazíme, ale že zvíťazíme," uviedol pre oficiálnu stránku ligy obranca Los Angeles Rob Scuderi.



2. kolo play off NHL

Západná konferencia - 6. zápas:

SAN JOSE - LOS ANGELES 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) /stav série: 3:3/



Góly: 7. Thornton, 25. Galiardi - 34. Brown. Brankári: Niemi - Quick, strely na bránku: 26:25. Diváci: 17.562.