Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia

Obnovené športové ihrisko v parku vo Fiľakove už slúži verejnosti

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Samospráva Fiľakova na komplexnú obnovu ihriska, ktoré bolo v technicky veľmi zlom stave, získala dotáciu.

Fiľakovo 27. apríla (TASR) - Športové ihrisko v parku vo Fiľakove v Lučeneckom okrese po rekonštrukcii slúži verejnosti. Projekt navrhli tak, aby sa dalo využívať na viacero športov. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kovácsová.

Dodala, že v rámci obnovy komplexne zrekonštruovali asfaltový povrch. Osadili nové brány a oceľové konštrukcie s ochrannou sieťou, basketbalové konštrukcie, hádzanárske brány i tenisové stĺpiky. "Na plochu pri multifunkčnom ihrisku pribudlo aj niekoľko betónových prvkov určených pre skateboard," objasnila s tým, že nové sú aj lavičky, odpadkové koše a stojany na bicykle.

Podľa nej upravili aj terén okolo ihrísk vrátane spevnených plôch a upravili aj sad. Na základe požiadaviek projektu je k dispozícii aj box s exteriérovým defibrilátorom. "V rámci prípravných prác vyrúbali 11 starých topoľov, ktoré boli vysadené príliš blízko a ich korene vytláčali a rozlamovali asfalt. Namiesto nich počas Dňa zeme zasadili 27 javorov mliečnych," podotkla.

Samospráva Fiľakova na komplexnú obnovu ihriska, ktoré bolo v technicky veľmi zlom stave, získala dotáciu. Bola vo výške takmer 163.000 eur od Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR. "Skompletizovali sme tým športový areál za gymnáziom, ktorý je dnes reprezentatívnym priestorom pre aktívne trávenie voľného času pre obyvateľov všetkých vekových kategórií," povedal primátor Attila Agócs.