Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia

Odborný tím Lipšica posilnil Martin Barto, o politike zatiaľ nehovorí

Martin Barto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Lipšic a Žitňanská oznámili vystúpenie z KDH 27. mája. Pravici na Slovensku podľa Lipšica chýba vízia a chýbajú jej témy.

Bratislava 21. júna (TASR) - Novým členom odborného ekonomického tímu okolo poslanca NR SR Daniela Lipšica (nezaradený) je po Marcelovi Klimekovi bývalý viceguvernér Národnej banky Slovenska Martin Barto. O prípadnom vstupe do politiky zatiaľ nehovorí.

"My sa s pánom Lipšicom poznáme už dlho, a toto je pokračovanie spolupráce," povedal. Zároveň však povedal, že tézy a myšlienky, ktoré Lipšic so svojou kolegyňou Janou Žitňanskou (nezaradená) predkladajú, sú životaschopné a predstavujú istú cestu do budúcnosti.

Prípadný vstup do politiky však Barto označil za predčasnú otázku. "Zatiaľ som tam nebol, uvidíme, keď táto otázka bude na stole, zatiaľ nie je," dodal.

Lipšic a Žitňanská oznámili vystúpenie z KDH 27. mája. Pravici na Slovensku podľa Lipšica chýba vízia a chýbajú jej témy. Prekážajú mu aj kauzy pravice, ktorá podľa neho pripomína potápajúcu sa loď.

Ani Lipšic a ani Žitňanská však neoznámili odchod z politiky.

"Budeme sa snažiť získavať v najbližších týždňoch a mesiacoch podporu. Budeme chodiť medzi ľudí z rôznych strán aj mimo strán a pokiaľ bude mať naša vízia krajiny, kde štát a politici chránia slušných ľudí a nie oligarchov, úspech, tak sa budeme snažiť o podporu," povedal Lipšic.

"Chceme urobiť všetko preto, aby sa pravica zmenila, aby nebola len svetom širokých lakťov a hroších koží," povedala Žitňanská.