Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Opozícia sa dohodla na spoločnom kandidátovi na primátora Senice

Na snímke predseda strany Sloboda a solidarita (SaS) Richard Sulík. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Momentálne je poslancom Mestského zastupiteľstva v Senici a zároveň aj podpredsedom Trnavského samosprávneho kraja.


Senica 19. júna (TASR) - Spoločným kandidátom opozície na post primátora mesta Senica je Pavol Kalman. Základ koalície tvoria strana Sloboda a Solidarita (SaS), hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) a Kresťanskodemokratické hnutie (KDH). TASR informovala vedúca komunikačného oddelenia a hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková.

"Mesto potrebuje profesionálne riadenie, ponúkam svoje skúsenosti zo súkromnej sféry aj z komunálnej politiky. Mojím cieľom je, aby občania cítili vyššiu kvalitu života. Len tak môžeme zastaviť klesanie počtu obyvateľov nášho mesta," uviedol Kalman.

Momentálne je poslancom Mestského zastupiteľstva v Senici a zároveň aj podpredsedom Trnavského samosprávneho kraja. "Strana SaS aj v tohtoročných komunálnych voľbách ukazuje, že chce a vie spolupracovať. Na rozdiel od strán vládnej koalície sme dokázali nájsť zhodu s našimi partnermi. V Senici ponúkame kandidáta, ktorý má skúsenosti s komunálnou politikou a konkrétny plán, ako mesto pohnúť dopredu," povedal predseda SaS Richard Sulík.

Kalman chce podporiť živnostníkov, malé a stredné firmy. V programe má aj rekonštrukciu mestského parku, prepojenie mesta cyklotrasami, mestské nájomné byty pre nízkopríjmové rodiny, podporu seniorov formou denných centier či obecných záhrad, ale aj viaceré sociálne opatrenia. "Máme konkrétny program, v ktorom si môžete prečítať, čo chceme spraviť so Senicou a na základe toho budete môcť vyhodnotiť našu prácu. S mojím tímom chceme, aby Senica bola v roku 2022 kultúrne a moderné mesto, pravá metropola Záhoria," uzavrel kandidát na primátora.