Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Mesut Özil podal trestné oznámenie za podnecovanie rasovej nenávisti

Mesut Özil Foto: TASR/AP Photo

Počas duelu medzi Nemeckom a Dánskom neznáme osoby rozšírili na sociálnej sieti Twitter správu, že Özil nie je v žiadnom prípade Nemec, a že kus papiera nezmení nikoho pôvod.

Gdansk 21. júna (TASR) - Manažment nemeckého futbalistu Mesuta Özila podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre podnecovanie rasovej nenávisti.

Počas sobotňajšieho duelu európskeho šampionátu medzi Nemeckom a Dánskom v Ľvove totiž neznáme osoby rozšírili na sociálnej sieti Twitter správu, že Özil nie je v žiadnom prípade Nemec, a že kus papiera nezmení nikoho pôvod. Ďalej sa vyjadrili, že iba futbalisti s nemeckými menami by mali hrať za nemeckú reprezentáciu.

Profil @PiratenOnline na stránke Twitteru naznačoval, že správu mohla na internet zadať Nemecká pirátska strana, no tá sa prostredníctvom svojej hovorkyne Julie Schrammovej od celej záležitosti dištancovala. Prevádzkovateľ Twitteru nezisťuje, kto zakladá jednotlivé profily, takže správu mohol rozposlať ktokoľvek.

Twitter po nespočetných protestoch urážlivý profil zrušil. "Prekročili isté hranice a mali by byť potrestaní," uviedli ako dôvod trestného oznámenia Özilov otec Mustafa a futbalistov mediálny poradca Roland Eitel.

Özil má tureckých rodičov a narodil sa v nemeckom Gelsenkirchene pred 23 rokmi.