Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia

Piešťany prehrali s Košicami 2:3 až po samostatných nájazdoch

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Rozhodujúci samostatný nájazd premenil hráč hostí Svitana.

Piešťany 19. októbra (TASR) - Prvá tretina sa niesla v taktickom duchu. Šancí nebolo veľa. Na košickej strane neuspel Mlynarovič a Deyl, na domácej Mertel a Jakub Ručkay. Druhé dejstvo bolo viac hokejové. Piešťany zatlačili svojho súpera, aktívnou hrou si vynútili presilové hry. V nich však nedokázali prekonať hosťujúceho Hyláka. Práve naopak v tej poslednej im ušiel Haščák, ktorý svoj samostatný nájazd bez problémov zakončil a poslal Košice do vedenia. Ten istý hráč mohol pridať aj druhý gól, ale domáci brankár Tomek sa už prekonať nenechal. V tretej časti mohli Košičania zvýšiť svoje vedenie hneď z prvej akcie, ale Martinko našiel piešťanského brankára pripraveného. Domácim sa podarilo vyrovnať rovnako ako hosťom v oslabení, keď Otčenáš nedal Hylákovi šancu. Skóre o chvíľu otočil Haring a definitívne mohol rozhodnúť Mišura, ale svoju šancu zahodil a tak sa necelé štyri minúty pred koncom na nešťastie domácich trafil presne Mlynarovič. V predĺžení gól nepadol a v samostatných nájazdoch boli úspešní len hosťujúci hráči.


ŠHK 37 Piešťany - HC Košice 2:3 pp a sn (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 45. Otčenáš, 48. Haring - 33. Haščák, 57. Mlynarovič, rozhodujúci nájazd premenil Svitana. Rozhodovali: Gašparík - Bednár, Gavalier, vylúčení: 6:5, navyše: 44. H. Ručkay, 57. J. Ručkay obaja 10 min za nešportové správanie, (obaja Piešťany) presilovky: 0:0, oslabenia: 1:1, 3060 divákov.


Hlasy po zápase:

Roman Sýkora, asistent trénera Piešťan: "Na Košice sme si verili. Chceli sme im oplatiť vysokú prehru. Boli sme v zápase aktívnejší. Vynútili sme si presilové hry, v ktorých sme ale paradoxne inkasovali. Chlapci ale ukázali charakter. Podarilo sa im otočiť stav. Súper však dokázal ešte vyrovnať a v nájazdoch vyhrať."

Pavol Zúbek, asistent trénera Košíc: "Dnešný zápas sme začali s chuťou a dobrým pohybom. Prevahu v prvej tretine sme mali pretaviť do gólového vedenia, čo sa nám ale nepodarilo. V druhej časti sme gól strelili, ale stálo nás to veľa síl. Tretiu časť sme si našou ľahkovážnosťou skomplikovali a museli sme doťahovať, čo sa nám našťastie podarilo a v nájazdoch sme vyhrali."