Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia

Slovenské plavkyne Syllabová so Smolenovou neuspeli v rozplavbách

Miroslava Syllabová Foto: TASR/MTI

Syllabovú v nabitej konkurencii od postupu do semifinále delilo 18 stotín.

Istanbul 15. decembra (TASR) - Slovenské plavkyne Miroslava Syllabová s Denisou Smolenovou neuspeli v sobotňajších rozplavbách na MS v krátkom bazéne v Istanbule. Syllabová obsadila na 50 m v.sp. 20. miesto časom 25,18, v nabitej konkurencii ju od postupu do semifinále delilo 18 stotín. Smolenová sužovaná chorobou skončila na 100 m motýlik na 31. priečke časom 1:00,77.

Syllabová po skončení rozplavieb netajila veľkú spokojnosť. "Osobák v krauliarskom šprinte ma veľmi potešil. Táto sezóna nevyzerala pre mňa veľmi priaznivo, ale v jej závere sa všetko zlepšilo. Som spokojná s dosiahnutým časom aj s konečným umiestnením. Štyri miesta od semifinále sú super," povedala pre TASR účastníčka OH 2012 v Londýne.

"Mirka Syllabová plávala výborne a výrazne si zlepšila osobák. Počas celej trate si udržala záber i techniku, ani druhá dvadsaťpäťka nebola "rozbitá". V konkurencii 105 plavkýň skončila na 20. mieste, čo je super. Pred šampionátom som hovoril, že každý výsledok medzi 20.-25. priečkou bude v tvrdej konkurencii úspechom. Denisa Smolenová ani na poslednú disciplínu nenastúpila fit. Kašlala až tak, že sa dusila. Vzhľadom na zdravotné problémy jej výsledný čas nie je zlý," povedal pre TASR tréner slovenskej výpravy Karol Máčik.