Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Po medveďoch ovládnu Vysoké Tatry svište

ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Športová akcia Svište na Plese sa bude konať tento víkend po druhýkrát.

Štrbské Pleso 23. augusta – Po medveďoch ovládnu Vysoké Tatry pre zmenu svište. Štrbské Pleso totiž očakáva posledný augustový víkend (25.-26.8.) zvýšený počet malých svišťov. Športová akcia pre malých aj veľkých pod názvom Svište na Plese si zapíše tento víkend už svoj druhý ročník.

V minulom roku sa zapojilo do zaujímavej detskej olympiády v nádhernom prostredí Štrbského Plesa takmer 900 malých svišťov, celkovo bolo na akcii až 5300 ľudí. Aj tentoraz si budú môcť deti na podujatí Svište na Plese zašportovať, otestovať si svoje svištie zmysly, namaľovať vlastnú svištiu krajinku, napísať svoj vlastný sviští príbeh, no nielen to,“ informovala Katarína Šarafínová z Tatry Mountain Resorts.

Asi najväčším lákadlom športového víkendu bude podľa nej sviští beh na Solisku. Každé dieťa, ktoré sa ho zúčastní, automaticky získa skipas na celodennú lyžovačku na Štrbskom Plese. „Nakrátko však nepríde žiadne dieťa, pre každé je pripravený sviští darček,“ ubezpečila Šarafínová.

V sobotu popoludní sa okrem iného bude konať aj Guláš Cup, kde bude možnosť ochutnať guláš aj previesť sa na motorke Harley Davidson. Akciu moderuje Erika Barkolová a Richard Vrablec. O hudobnú zábavu sa postará skupina Ascalona a spevák Martin Jakubec. Registrácia účastníkov súťaže je po oba dni o 09.30 h na Štrbskom Plese