Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia

Ľubomír Pokovič je asistentom trénera Bieloruska na Arosa Challenge

Ľubomír Pokovič Foto: TASR/Henrich Mišovič

Okrem národného hokejového výberu našu krajinu na Arosa Challenge reprezentuje aj Ľubomír Pokovič ako asistent trénera Bieloruska.

Arosa 15. decembra (TASR) - Národný hokejový výber nie je jediným zástupcom Slovenska na prebiehajúcom turnaji Arosa Challenge 2012 vo Švajčiarsku. Krajinu spod Tatier reprezentuje aj Ľubomír Pokovič, ktorý pôsobí ako čerstvý asistent trénera v bieloruskom výbere.

Päťdesiatdvaročný kormidelník je vo funkcii necelý týždeň. Ponuku mu dal sám hlavný kouč Andrej Skabelka a rokovania trvali veľmi krátko. "Je to medzinárodný hokej na tej najvyššej úrovni, taká možnosť sa nenaskytne vždy. Ponuka ma prekvapila, ale veľmi som nad ňou neváhal a v podstate som sa rozhodol behom pol dňa," uviedol.

Pri jeho rozhodovaní zavážil najmä fakt, že v krajine už pôsobil ako tréner Dinama Minsk v rokoch 2005 až 2007, dvakrát s ním získal Pohár Bieloruska a v sezóne 2005/06 skončil druhý v tamojšej Extraklase. "Väčšinu chlapcov poznám, pretože som bol dva roky v Diname. Nie je to až tak dávno. Navyše, keď sme hrali so slovenskou reprezentáciou, tak na mnohých podujatiach, turnajoch a samozrejme majstrovstvách sveta bolo aj Bielorusko, takže stále som bol s nimi v určitom kontakte."

Skabelka si povolal trojicu asistentov

Skabelka si k sebe povolal trojicu asistentov. Okrem Pokoviča aj Alexandra Andrijevskeho a Alexandra Šumiduba, pričom každý zodpovedá za určitú časť prípravy tímu. "Mojou náplňou sú všetky bežné povinnosti asistenta trénera, pričom sa starám hlavne o obrancov," povedal Pokovič.

Ciele hlavného trénera a jeho asistentov na nasledujúce obdobie sú jasné: "Bielorusko hrá vo februári olympijskú kvalifikáciu v Dánsku. To je náš prvý cieľ a potom už budeme myslieť na nasledujúce majstrovstvá sveta."

Bielorusi sa v piatkovom semifinále Arosa Challenge predstavili proti domácim Švajčiarom, ktorým podľahli 1:3 a v sobotu ich čakal boj o tretie miesto s Nórskom. "V prvej tretine sme zaspali, tam sa nám príliš nedarilo. Ale tretiu sme hrali už naozaj veľmi dobre a Švajčiarom veľa nechýbalo, aby museli ísť do predĺženia," dodal Pokovič.