Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Poprad prehral na domácom ľade so Zvolenom 2:3

Zvolenčan Andrej Podkonický (vpravo) sa pokúša presadiť pred popradskou bránou Foto: TASR/Oliver Ondráš

Zvolenčania vyhrávali jednoznačne nad Zvolenom po dvoch tretinách.

Poprad 19. októbra (TASR) - Oba tímy začali opatrne, vychádzali zo zabezpečenej obrany a čakali na chybu súpera. Tá prvá prišla na konci 8. minúty, keď sa Zvolenčania usadili v útočnom pásme a prihrávku spoza bránky umiestnil z prvej do siete Méry. Sebavedome hrajúci hostia zvýšili svoje vedenie v 11. minúte. Ľahký puk z hokejky Muchu skončil po teči Pokoviča za chrbtom brankára Sidora. Prílišné chcenie zväzovalo Popradčanom ruky, keď si nedokázali vytvoriť tlak ani počas presilových hier.

Po prestávke Poprad zapol na vyššie obrátky, ale Šimka nedokázal prestreliť Tomas, Skokan, Klouda ani Vandas. Popradskú nemohúcnosť podčiarkol Tomas v 30. minúte, keď po skĺznutí puku z hokejky nedokázal premeniť ani trestné strieľanie. V 32. Takáč spálil ďalšiu tutovku a o minútu neskôr sa k slovu po dlhšom čase dostali aj hostia, Podkonického pohotová strela opečiatkovala žŕdku popradskej bránky. Kým domáci nedokázali využiť množstvo presiloviek, hostia im v 39. minúte ukázali ako sa majú zužitkovať, keď strelou z veľkého uhla zvýšil Jurík na 3:0.

Čaro zvolenského gólmana odklial až Skokan v úvode tretej časti, čím vrátil domácich do hry o dobrý výsledok. Hostí však gól z miery nevyviedol a bezpečne kontrolovali svoje vedenie, keď pozorne bránili a vyrážali do nebezpečných protiútokov. Nádej na zvrat pre domácich ukončilo vylúčenie Saboliča na 5+DKZ, čo umožnilo hosťom prežiť v pokoji ďalšie minúty. Popradčanom sa síce podarilo dotiahnuť na kontakt v záverečnej power-play po strele Hvilu, ale na vyrovnanie im už čas nezvýšil.


HK Poprad - HKM Zvolen 2:3 (0:2, 0:1, 2:0)

Góly: 43. Skokan, 60. Hvila - 9. Méry, 11. Pokovič, 39. Jurík. Rozhodovali: Mullner - Kalina, Kacej, vylúčení: 5:11 na 2 min, navyše Sabolič (Poprad) na 5+DKZ za vrazenie, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 2022 divákov.


Hlasy po zápase:

Jozef Škrak, tréner Popradu: "Vstúpili sme do zápasu nekoncentrovane a nesústredene. O výsledku rozhodla prvá tretina. Realizácia presilových hier bola veľmi slabá. Všetky tri góly, ktoré sme inkasovali, boli z kategórie lacných. Síce sme zvýšili úsilie, ale brankár Šimko zachytal vynikajúco a rozhodol o výhre súpera."

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Hneď v úvode našu hru ovplyvnila plejáda vylúčení. Napriek tomu sme sa gólovo presadili. Ustáli sme tlak Popradu v druhej tretine a v závere už chlapci dokázali vedenie udržať."