Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Pôstna polievka za dobrovoľný príspevok má pomôcť ľuďom v núdzi

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Biskupi tak podporia iniciatívu Katolíckeho hnutia žien Slovenska s názvom Podeľme sa! Ľudia môžu sumou, ktorú by dali za štandardný obed, podporiť dobrú vec.

Košice 21. februára (TASR) – Košický rímskokatolícky arcibiskup Bernard Bober a pomocný biskup Marek Forgáč budú v Dominikánskom kultúrnom centre Veritas rozdávať pôstnu polievku. Biskupi tak podporia iniciatívu Katolíckeho hnutia žien Slovenska s názvom Podeľme sa! Ľudia môžu sumou, ktorú by dali za štandardný obed, podporiť dobrú vec.

"Každoročný výťažok podujatia smeruje na nejaké dielo, ktoré mení život ľudí k lepšiemu. Aj tohtoročný výťažok poputuje na výstavbu krízového centra Vincentínum v Košiciach - Šaci. Veríme, že tohtoročný výťažok pôstnej polievky umožní dokončiť jeho prvú časť a v máji alebo júni budeme môcť prijať prvé rodiny v núdzi," priblížil spoluorganizátor podujatia Radoslav Dráb z organizácie Úsmev ako dar.

Minulý rok bol podľa jeho slov z celoslovenského výťažku podporený vznik útulku pre rodiny s deťmi a mladých dospelých v Ružomberku. "Vyzbieralo sa viac ako 29.000 eur. Výťažok zo všetkých pôstnych polievok z celého Slovenska dopomohol k tomu, aby útulok v Ružomberku vznikol," skonštatoval Dráb.

Polievku budú rozdávať v spomínanom košickom kultúrnom centre v utorok 27. februára medzi 11.00 h a 14.00 h. "Bude to v čase obeda, kedy mnohí z nás možno potrebujú ísť niekde na obed. Verím, že aj napriek tomu, že to bude pôstna polievka, tak bude plnohodnotná, chutná a ľudia odídu najedení tak, aby im už ďalší obed v ten deň nebolo treba," dodal Dráb.