Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

A. Kiska v nedeľu odcestuje do Francúzska, bude obedovať s E. Macronom

Na archívnej snímke slovenský prezident Andrej Kiska (vpravo) a francúzsky prezident Emmanuel Macron. Foto: TASR/Jakub Kotian

Na pozvanie francúzskeho prezidenta sa slovenská hlava štátu zúčastní slávnostného pripomenutia 100. výročia podpísania prímeria pri Víťaznom oblúku, ktoré znamenalo ukončenie prvej svetovej vojny.

Bratislava 9. novembra (TASR) - Slovenský prezident Andrej Kiska sa má v nedeľu (11. 11.) stretnúť v Paríži s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom. TASR o tom informovala Henrieta Hajtová z tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta SR.

Na pozvanie francúzskeho prezidenta sa Kiska zúčastní slávnostného pripomenutia 100. výročia podpísania prímeria pri Víťaznom oblúku, ktoré znamenalo ukončenie prvej svetovej vojny. "Súčasťou programu Andreja Kisku bude tiež oficiálny obed podávaný francúzskym prezidentom a účasť na otvorení prvého ročníka Parížskeho mierového fóra," spresnila Hajtová.

V rámci účasti na fóre odovzdá slovenský prezident knihu do Knižnice mieru. Macron navštívil Slovensko na konci októbra. Počas návštevy Bratislavy diskutoval s mladými Slovákmi o budúcnosti Európy. V rámci programu sa prešiel aj ulicami bratislavského Starého Mesta.