Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Pri výbuchu v čínskom plynárenskom závode sa zranilo množstvo ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Jessica Weston/The Daily Independent via AP

V dôsledku explózie, ktorá v tomto zariadení na splynovanie nastala okolo 05.50 h miestneho času (11.50 h SEČ), sa porozbíjali sklá na oknách a vyvrátili dvere budov v okolí troch kilometrov.

Peking 19. júla (TASR) - Veľký počet ľudí utrpel zranenia pri silnom výbuchu, ku ktorému došlo v plynárenskom závode v meste San-men-sia v stredočínskej provincii Che-nan. Počet obetí však nebol bezprostredne známy, informovala čínska tlačová agentúra Sin-chua.

V dôsledku explózie, ktorá v tomto zariadení na splynovanie nastala okolo 05.50 h miestneho času (11.50 h SEČ), sa porozbíjali sklá na oknách a vyvrátili dvere budov v okolí troch kilometrov, napísala čínska štátna televízia CCTV na svojom účte na sociálnej sieti Weibo.

Ako pripomenula agentúra AFP, v Číne často dochádza k nehodám v priemyselných podnikoch, keďže sa tam dostatočne nedodržiavajú bezpečnostné opatrenia.

V marci výbuch v chemickom závode v provincii Ťiang-su na východe krajiny usmrtil 78 ľudí a stovky ďalších utrpeli zranenia.

Jedna z najhorších nehôd v Číne sa stala v roku 2015, keď výbuchy v obrovskej chemickej továrni v prístavnom meste Tchien-ťin na severe krajiny pripravili o život 165 ľudí.