Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Príbeh bratislavskej Starej radnice priblíži virtuálna hra

Hodiny na Starej radnici v Bratislave po obnove znovu odmeriavajú čas. Foto: TASR/Dano Veselský

Jej prostredníctvom sa ľudia dozvedia, ako postupne vznikala unikátna stavba Starej radnice a čo sa v nej počas takmer 700-ročnej histórie dialo.


Bratislava 19. júna (TASR) - Múzeum mesta Bratislavy (MMB) obohacuje od júla návštevu Múzea dejín mesta v Starej radnici o nový prvok - virtuálnu hru s fyzickým rozhraním pod názvom Príbeh Starej radnice. Jej prostredníctvom sa návštevníci dozvedia, ako postupne vznikala unikátna stavba Starej radnice a čo sa v nej počas takmer 700-ročnej histórie dialo.

"V hre má návštevník možnosť pohybovať sa v čase od 14. do 21. storočia a reálne porovnať súčasnú podobu Starej radnice s jednotlivými etapami jej stavebného rozvoja, ktoré sú v súčasnosti neviditeľné,"
spresnila Beáta Husová, jedna z autoriek projektu. "Návštevníci taktiež spoznajú príbehy reálnych historických postáv, prepojených so Starou radnicou," doplnila.

MMB sprístupní novú atrakciu 2. júla, ako darček pre návštevníkov v rámci Kultúrneho leta. Projekt podporil Fond na podporu umenia (FPU), hlavný partner projektu.