Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Protestujúci v žltých vestách žiadali v Londýne okamžitý brexit

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Londýnska Metropolitná polícia na margo protestu žltých viest"uviedla, že o ňom vedela a že nikto z protestujúcich nebol zadržaný.

Londýn 14. decembra (TASR) - Skupina ľudí oblečených v žltých vestách zablokovala v piatok premávku na londýnskom Westminsterskom moste a požadovali okamžitý odchod Británie z Európskej únie. Informoval o tom na svojej stránke denník The Sun.

Protestujúci na jednom z najdôležitejších londýnskych mostov rozdelení do dvoch skupín skandovali heslá ako "Okamžitý brexit " alebo "Čo chceme? Brexit. Kedy ho chceme? Hneď".

Londýnska Metropolitná polícia na margo protestu "žltých viest" uviedla, že o ňom vedela a že nikto z protestujúcich nebol zadržaný.

Britská premiérka Theresa Mayová, ktorá vo štvrtok odišla do Bruselu na dvojdňový summit EÚ, odložila v pondelok hlasovanie o dohode o brexite v Dolnej snemovni britského parlamentu, ktoré bolo naplánované na 11. decembra.

Odklad hlasovania vyvolal rozhorčenie niektorých Mayovej konzervatívnych poslancov, ktorí iniciovali hlasovanie o vyslovení nedôvery premiérke v rámci jej vlastnej Konzervatívnej strany. Premiérka hlasovanie napokon prežila a odišla do Bruselu rokovať s ostatnými lídrami EÚ najmä o tzv. írskej poistke, ktorá je hlavným dôvodom, prečo dohoda s EÚ o brexite nemá šancu prejsť britským parlamentom.