Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia

Rolling Stones začali americkú časť turné k 50. výročiu založenia

Foto: TASR/AP

Rolling Stones odštartovali svoje krátke diamantové turné v Londýne a v USA budú hrať ešte dvakrát v Newarku, v New Jersey.

New York 9. decembra (TASR) - Päťdesiat rokov po svojich prvých jam session v Londýne, odštartovali Rolling Stones v sobotu americkú časť svojho krátkeho turné k tomuto výročiu energickým koncertom v New Yorku.

Bubeníci v maskách goríl zohriali návštevníkov zaplneného Barclays Centra v Brooklyne a ženy oblečené v čiernom k tomu do rytmu triasli svojimi dlhými lokňami.

Mick Jagger sa natriasal, tancoval šimy a kričal počas 2,5-hodinového vystúpenia, v ktorom sa zastavil, iba aby zaspomínal na históriu skupiny a jej prvý koncert v New Yorku v Carnegie Hall v roku 1964, napísala agentúra Reuters.





Pre skupinu, ktorej prvé roky pôsobenia poznačili hádky a občasné konflikty so zákonom, predstavovala najväčší spor pred sobotňajšou šou cena lístkov. Stáli až 800 dolárov a až 10-násobok tejto ceny na webových stránkach, ponúkajúcich lístky na poslednú chvíľu.

Foto: TASR/AP
V tých dňoch bolo mlieko lacnejšia a aj lístky na Rolling Stone boli ..., priznal Jagger s tým, že to radšej nebude rozvádzať.

Posledné veľké turné skupiny sa uskutočnilo v roku 2007 a najnovšie sa takmer nekonalo, čiastočne pre spor medzi Jaggerom a gitaristom Keithom Richardsom. Vadili sa pre komentáre Richardsa, ktoré mal o spevákovi v autobiografii v roku 2010.

Sobotňajšie vystúpenie otvorilo video, v ktorom celebrity vzdávali poctu skupine.

Valiace sa kamene, ktorých vekový priemer je 68 rokov, predviedli 20 svojich hitov, počnúc "Get Off of My Cloud" až po záverečnú "Sympathy for the Devil" a prídavky "You Can't Always Get What You Want", "Jumping Jack Flash" and "Satisfaction".

"Ľudia sa pýtajú ' prečo to stále robíte?'," povedal Jagger poslucháčom. A poďakoval fanúšikom za to, že si kupujú nahrávky a "všeobecne sú takí úžasní posledných 50 rokov".

Rolling Stones odštartovali svoje krátke diamantové turné v Londýne a v USA budú hrať ešte dvakrát v Newarku, v New Jersey.

Ich fanúšikovia v sobotu povedali, že by to mohla byť posledná šanca pre Newyorčanov vidieť skupinu hrať naživo.

"Bol to jediný koncert, ktorý som chcela vidieť predtým, ako zomriem," citovala agentúra Reuters 33-ročnú Lucy Webleyovú.