Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Ruský boxer Dadašev utrpel krvácanie do mozgu, je v kritickom stave

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

V sanitke stratil vedomie a v nemocnici musel absolvovať akútny neurochirurgický zákrok na zmiernenie vnútrolebečného tlaku.

Washington 21. júla (TASR) - Ruského profesionálneho boxera Maxima Dadaševa hospitalizovali po prehre s krvácaním do mozgu. Duel s Portoričanom Subrielom Matiasom ukončil po 11. kole jeho tréner James McGirt. Dadašev ešte dokázal s pomocou opustiť ring, potom však začal zvracať a skončil na nosidlách.

V sanitke stratil vedomie a v nemocnici musel absolvovať akútny neurochirurgický zákrok na zmiernenie vnútrolebečného tlaku. "Momentálne je v kritickom, ale stabilizovanom stave. Lekárom sa podarilo zastaviť krvácanie aj zmenšiť tlak," uviedol pre ESPN Dadaševov kondičný tréner Donatas Janusevicius.

Dvadsaťosemročný bojovník, ktorý mal pred zápasom bilanciu 13-0, chcel v súboji pokračovať napriek tomu, že inkasoval mnoho silných úderov. "Nemohol som ho presvedčiť, ale keď som videl, že 'dostáva' viac a viac, rozhodol som sa zastaviť to. Aj jediný úder môže zmeniť život a ja som nebol ochotný riskovať to," citovala McGirta agentúra AFP.