Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

Slováci používajú kreditnú kartu častejšie doma ako v zahraničí

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

V používaní kreditných kariet vedú muži nad ženami. Priemerná transakcia uskutočnená kreditnou kartou je vo výške 50 eur a najčastejšie sa ňou platí v Bratislave.

Bratislava 9. decembra (TASR) - Nákupy prostredníctvom kreditnej karty Slováci výrazne častejšie realizujú na Slovensku ako v zahraničí.

Domáce nákupy tvoria až 86 % z realizovaných transakcií. Najčastejšie ide o platby v potravinách, supermarketoch, reštauráciách, v obchodoch s elektronikou či nábytkom, na čerpacích staniciach a v lekárňach. Vyplýva to zo štatistík ČSOB.

V používaní kreditných kariet vedú muži nad ženami. Priemerná transakcia uskutočnená kreditnou kartou je vo výške 50 eur a najčastejšie sa ňou platí v Bratislave. Typickým užívateľom kreditnej karty je človek vo veku 30 až 49 rokov, najmladší má 18 a najstarší 74 rokov.

Podľa ČSOB je 14 % nákupov realizovaných prostredníctvom kreditnej karty uskutočnených v zahraničí.

Najčastejšie sú uskutočňované v Česku, Luxembursku, Rakúsku, USA, Veľkej Británii, Maďarsku, Chorvátsku, Poľsku či Nemecku. Mimo Slovenska sú najčastejšie evidované platby na čerpacích staniciach, v hoteloch, leteckých spoločnostiach či v požičovniach áut.