Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

Tréner slovenských volejbalistov: Verím, že zabojujeme o medaily

Volejbalisti Slovenska Foto: TASR/František Iván

Slovenská volejbalová reprezentácia si zabezpečila postup na turnaj Final Four v Ankare. Tréner Štefan Chrtiansky st. by si vo finále želal Španielov.

Košice 25. júna (TASR) - Slovenskí volejbaloví reprezentanti napriek nedeľňajšej prehre so Španielskom mali po stretnutí dôvod na radosť. Už v predstihu si totiž zabezpečili postup na turnaj Final Four, ktorý sa uskutoční už na budúci víkend v tureckej Ankare. V ňom by sa podľa slov trénera Štefana Chrtianskeho st. chceli prebojovať až do finále, naraziť práve na Španielov a po prvý raz v sezóne ich zdolať.

"Prial by som si keby sme vyhrali semifinále, stretli sa so Španielmi vo finále a konečne ich porazili. Ja tomuto mužstvu verím a verím, že sa môžeme dostať až do finále a dokončiť tam peknú sezónu, respektíve časť sezóny. Chlapci si to zaslúžia, teraz si dva dni vydýchnu, ale potom sa na Final Four musíme dať dokopy, všetky morálne a fyzické sily. Verím, že zabojujeme o medaily," uviedol Chrtiansky st.

Slovenského lodivoda môže tešiť i fakt, že na nahrávke sa objaví opäť Branislav Skladaný. "Posilní nás Braňo Skladaný, ktorý má v pondelok štátnice, no v utorok večer už príde na zraz. Nastane teda zmena v nominácii a Končála nahradí práve Skladaný, takže budeme ešte skúsenejší na nahrávke. Verím teda, že vo Final Four podáme kvalitné výkony a prečo nie i obhajobu titulu," zaprial si hlavný kormidelník SR.

O úvodnom súperovi Slovákov rozhodne pondelňajší žreb v sídle medzinárodnej Európskej volejbalovej konfederácie (CEV). Okrem Slovenska sa do Final Four prebojovali i Španieli, Holanďania a usporiadateľská krajina Turecko. "Je to viac-menej jedno, pokiaľ chceme zvíťaziť musíme poraziť všetkých, no asi najprijateľnejším by bol domáci tím. Určite by bola dobrá atmosféra, vždy sa hrá lepšie pred divákmi ako keď nepríde nikto," zamyslel sa kapitán František Ogurčák. Na jeho slová nadviazal smečiar Milan Hriňák: "Asi najviac by som si chcel zahrať proti domácemu tímu, ešte nikdy som nehral proti Turkom. Bude tam pravdepodobne hustá atmosféra, dúfam, že príde veľa ľudí a teším sa na Final Four."

Cestu do Steel arény na posledný nedeľňajší duel proti Španielsku si našlo 1500 divákov, ktorí vytvorili dobrú atmosféru. "Ja im za to veľmi pekne ďakujem. Dúfam, že sme ich aspoň minimálne rozpálili a budú chodiť na volejbal," zaželal si Ogurčák a dodal: "Myslím si, že je tu nádherná hala a aj organizácia bola super."

Celkovo to bude už piata účasť Slovenska na záverečnom turnaji v deväťročnej histórii súťaže. Európsku ligu vyhrali Slováci ako jediní dvakrát v rokoch 2008 a pred rokom práve v Steel aréne, keď zdolali Španielov 3:2 sety.