Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia

Králik po triumfe slovenskej sedemnástky: Konečne sme efektívni

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

Najbližšie slovenskú "sedemnástku" čaká v piatok duel s Fínskom, v sobotu sa predstaví proti domácemu výberu a podujatie zakončí v nedeľu zápasom s Českom.

Tranas 18. apríla (TASR) - Slovenskí hokejisti do 17 rokov uspeli v úvodnom zápase na Turnaji piatich krajín vo švédskom Tranase. Vo štvrtok zvíťazili nad rovesníkmi zo Švajčiarska 3:1.

Najbližšie slovenskú "sedemnástku" čaká v piatok duel s Fínskom, v sobotu sa predstaví proti domácemu výberu a podujatie zakončí v nedeľu zápasom s Českom. Informoval o tom web hockeyslovakia.sk.

Zverenci hlavného trénera Ivana Králika otvorili skóre stretnutia už v ôsmej minúte hry, v polovici stretnutia prišlo vyrovnanie. Viac pukov už za chrbát brankára Patrika Brezániho neprešlo. Slovákov dostal do vedenia v 34. minúte Lukáš Tomka a o šesť minút neskôr triumf spečatil pri presilovej hre Vladimír Dravecký.



Turnaj piatich krajín vo švédskom Tranase:



Švajčiarsko 17 – SLOVENSKO 17 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)

Góly: 29. Nappiot – 8. Novák (Murin, Berčík), 34. Tomka, 40. Dravecký (Dubravík, Čunderlík). Rozhodovali: Holm – Olsson, Strömberg; strely: 18:26; vylúčení: 8:5 na 2 min; presilovky: 1:1; oslabenia: 0:0; 103 divákov.

Švajčiarsko: Trachsel – N. Lehmann, Van Der Kaaj, Vouardoux, Pedrotti, Nappiot, Schmidt, Cuesta, Hasler – Peter, Wagner, Kneubühler – Blaha, L. Lehmann, Mundy – Meier, Schenk, Aeschlimann – Dandois, Aebli, Schmid

Slovensko: Brezáni – Vajko, Dravecký, Tkáč, Goljer, Kohút, Tomaškovič, Rusznyák, Jaroška – Mišiak, Čunderlík, Dubravík – Berčík, Murin, Novák – Tomka, Židek, Plančár – Tabaček, Bórik, Urdák




Ďalší výsledok:



Česko - Švédsko 6:2 (1:0, 0:2, 5:0)

Góly: 3. Lev, 41. Bartovič, 49. a 60. Záhejský, 50. Fasner, 60. Pavlík - 24. Jennersjo, 35. Gastrin




hlas po zápase /zdroj: hockeyslovakia.sk/:





Ivan Králik, hlavný tréner SR 17: "Od začiatku sme veľmi dobre korčuľovali a napádali, vďaka čomu sme v útočnom pásme získavali veľmi veľa pukov. Odzrkadlilo sa to aj na streleckých príležitostiach a vo vytváraní si šancí. Konečne sme boli v zápase proti Švajčiarsku efektívni, takže sa nám podarilo uhrať dobrý výsledok už po šesťdesiatich minútach."