Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia

Španieli a Bielorusi majú dvojgólový náskok do play off Ligy majstrov

Futbalisti BATE BOrisov na tréningu. Foto: TASR/AP Photo

Na budúcotýždňové odvety nastúpia v najlepšej pozícii.

Bratislava 23. augusta (TASR) - Futbalisti španielskej Malagy a bieloruského BATE Borisov si v stredu pripravili najlepšiu pozíciu v prvých zápasoch play off Ligy majstrov 2012/2013, keď do budúcotýždňových odviet pôjdu s dvojgólovým náskokom.

Malaga zdolala doma Panathinaikos Atény 2:0 po presných zásahoch už v prvom polčase a BATE Borisov si rovnakým skóre poradil s premožiteľom MŠK Žilina, izraelským šampiónom Hapoelom Ironi Kirjat Šmona. Pohárovo oveľa skúsenejší Bielorusi mali v celom zápase navrch, kým Izraelčania sa sústredili iba na bránenie, keď postavili do zápasu až päť obrancov.

V ďalších dueloch cyperský AEL Limassol prekvapujúco vyhral doma nad Anderlechtom Brusel 2:1, ale belgický favorit je vďaka strelenému gólu na ihrisku súpera a prijateľnej prehre vo výhodnej pozícii pred odvetou. "Mali sme pocit, že kontrolujeme priebeh. Potom však prišiel hlúpy gól z rohu, urobili sme zopár chýb a stálo nás to zápas, pretože pri druhom súperovom góle sa aj šťastie obrátilo proti nám. Každopádne 2:1 je lepšie ako 1:0. Keď sa budeme snažiť hrať futbal, vytvoríme si dostatok šancí doma, z ktorých keď nejaké premeníme, postúpime," komentoval americký legionár v drese Anderlechtu Saša Klještan.

Dinamo Záhreb si poradilo v "postjuhoslovanskom" derby s NK Maribor tiež 2:1. Zaujímavosti sa viažu s kapitánom domácich Milanom Badeljom, ktorý pálil do brány presne až dvakrát, no raz prekonal vlastného brankára. Pre 23-ročného stredopoliara to však bol posledný zápas v európskych pohároch v tejto sezóne i v drese Dinama, pretože bude pokračovať v nemeckom Hamburgeri SV, ktorý si miesto v pohárovej Európe v minulej sezóne nevybojoval.

Braga remizovala s Udinese 1:1. Taliani dosiahli potrebný gól už v 23. minúte, po ňom sa stiahli do obrannej ulity a iniciatívu prenechali takmer úplne domácim. Taktika založená iba na protiútoky však nevydržala do konca, vyrovnanie portugalského tímu zabezpečil exportnou bombou s 23 metrov brazílsky stredopoliar Ismaily, ale napriek snahe Portugalčania víťazstvo na svoju stranu strhnúť už nedokázali.



1. zápasy play off LM 2012/2013:

BATE Borisov - Hapoel Kirjat Šmona 2:0 (1:0)

Góly: 29. a 78. Rodionov, ČK. 71. Matovič (Šmona)



Dinamo Záhreb - NK Maribor 2:1 (1:1)

Góly: 10. Čop, 74. Badelj - 39. vlastný Badelj



AEL Limassol - Anderlecht Brusel 2:1 (1:0)

Góly: 34. Junior, 72. Miguel - 62. Mbokani, ČK: 75. Jovanovič (Anderlecht)



Malaga CF - Panathinaikos Atény 2:0 (2:0)

Góly: 17. Demichelis, 34. Eliseu



Sporting Braga - Udinese Calcio 1:1 (0:1)

Góly: 68. Ismaily - 23. Basta