Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

Študenti a učitelia sa vzdelávali v ekonómii

Foto: TASR

Priblížiť ekonómiu študentom aplikovaním ekonomickej teórie prostredníctvom ekonomických hier a prednášok do praxe je hlavným cieľom Letnej školy ekonómie.

Bratislava 15. augusta (TASR) - Priblížiť ekonómiu študentom aplikovaním ekonomickej teórie prostredníctvom ekonomických hier a prednášok do praxe je hlavným cieľom Letnej školy ekonómie, ktorá vyvrcholila v závere minulého týždňa. Zúčastnilo sa na nej 60 študentov a učiteľov stredných škôl z celého Slovenska. Tento program už 17 rokov pripravuje Nadácia F. A. Hayeka v Bratislave v spolupráci s americkou Foundation for Teaching Economics.

"Ide o najstarší, kontinuálne realizovaný program svojho druhu na Slovensku, ktorý je jedinečný najmä kvôli spojeniu programu pre učiteľov a študentov. Učitelia majú počas celého týždňa možnosť vidieť didaktické hry, spôsoby aktivizácie študentov na hodinách a majú možnosť v praxi zažiť spôsob výučby ekonómie v USA. Práve partnerstvo s Foundation for Teaching Economics zabezpečuje, že časť programu prebieha v anglickom jazyku za účasti amerického profesora. Program Letnej školy ekonómie je doplnený o prednášky ekonómov a úspešných mladých podnikateľov tak, aby podporil záujem študentov o štúdium ekonómie." Povedal to pre TASR Ján Oravec, prezident Nadácie F. A. Hayeka.

Podľa Martina Menšíka, projektového manažéra Nadácie F. A. Hayeka, individuálny program pre študentov je zameraný na rozvoj ich vodcovských, komunikačných a prezentačných schopností. Teda na témy, ktorým sa v škole až tak nevenujú, ale ktoré sú pre ich uplatniteľnosť na trhu práce mimoriadne dôležité. Na druhej strane, učitelia počas 6 dní získajú kompletné metodické návody a inšpiráciu, ako premeniť tradičné hodiny na zážitkové vzdelávanie.

Letná škola ekonómie sa na Slovensku realizuje od roku 1996. Počas 17 ročníkov sa na nej zúčastnilo viac ako 500 študentov a 500 učiteľov ekonomických predmetov na stredných školách.