Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Švajčiarsky lyžiar Viletta ukončil po sérii zranení kariéru

Na archívnej snímke švajčiarsky lyžiar Sandro Viletta (uprostred). Foto: TASR/AP

Víťaz superkombinácie z OH 2014 v Soči bojoval s pretrvávajúcimi zdravotnými problémami. V priebehu pätnástich mesiacov si dvakrát roztrhol skrížený väz a v marci ťažko zranil koleno.

Ženeva 18. decembra (TASR) - Švajčiarsky lyžiar Sandro Viletta ukončil kariéru.

Víťaz superkombinácie z OH 2014 v Soči bojoval s pretrvávajúcimi zdravotnými problémami. Tridsaťdvaročný športovec si v priebehu pätnástich mesiacov dvakrát roztrhol skrížený väz a v marci ťažko zranil koleno.

"Posledná rehabilitácia prebiehala dobre. Po prvých dňoch na snehu som si bol istý, že sa mi podarí návrat. V novembri však prišiel tréning na tvrdom umelom snehu a s tým som sa nevysporiadal. V týchto podmienkach jazdili viac lyže so mnou, ako ja s lyžami. Pravdepodobne aj moje podvedomie spôsobilo po toľkých zraneniach, že som sa viac chránil. Preto som bol na posledných tréningoch príliš pasívny," cituje slová Vilettu internetový portál blick.ch.

Švajčiar, ktorý oslávil svoje jediné víťazstvo vo Svetovom pohári v super-G na pretekoch v Beaver Creek v roku 2011, chce lyžovaniu zostať verný. "Začínam s trénerským kurzom," prezradil.