Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia

Týždeň kresťanskej kultúry v Ružomberku má pripomenúť ľudské hodnoty

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vyvrcholením TKK 2018 v Ružomberku bude Koncert z tvorby ružomberských skladateľov, ktorý sa uskutoční 29. apríla o 18.00 h v ružomberskej synagóge.

Ružomberok 22. apríla (TASR) – Občianske združenie EduArt Vzdelávanie umením v spolupráci s Katolíckou univerzitou (KU) v Ružomberku a Spoločnosťou Ježišovou už po tretí raz v Ružomberku organizuje sériu podujatí pod názvom Týždeň kresťanskej kultúry (TKK), ktorých cieľom je upriamiť pozornosť na kresťanský hodnotový systém a jeho prejavy v živote.

Podujatie sa uskutoční v dňoch od 24. apríla do 29. apríla a prinesie rôznorodý program. TASR informovala Katarína Matušková z Univerzitnej knižnice KU.

Program sa začne v utorok 24. apríla o 14.00 h. v priestoroch Univerzitnej knižnice KU slávnostným otvorením Týždňa kresťanskej kultúry 2018 a vernisážou výstavy s názvom Námestie umenia. „Na výstave budú prezentované diela ružomberských výtvarníkov so zameraním na kresťanské hodnoty,“ priblížila Matušková.

Streda 25. apríla bude o 13.00 h patriť "Biblii v obrazoch" – zamysleniam o textoch zo Starého a Nového zákona cez kolorované perokresby Vincenta Hložníka. Duchovný rozmer podujatia podľa Matuškovej podčiarkne aj ekumenická pobožnosť, ktorá sa uskutoční v piatok 27. apríla o 18.00 h v evanjelickom kostole v Ružomberku, kde zaznejú meditácie, modlitby a spevy na podporu úsilia o spoločné kresťanské svedectvo.

Vyvrcholením TKK 2018 v Ružomberku bude Koncert z tvorby ružomberských skladateľov, ktorý sa uskutoční 29. apríla o 18.00 h v ružomberskej synagóge. „Diela J. Chládka, Š. Olosa, P. Kršku, P. Machajdíka odznejú v podaní pedagógov a študentov Katedry hudby PF KU, pedagógov a žiakov ZUŠ Ľ. Fullu, Chrámového zboru Andrej a iných,“ uzavrela Matušková.