Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia

Útulok otvoria, len ak o to ľudia požiadajú, vlani bol totiž prázdny

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Nocľaháreň má osem postelí a vlani bol v nej zabezpečený aj stály dozor. Ľudia v núdzi v nej mohli prespať za poplatok 30 centov.

Banská Štiavnica 9. decembra (TASR) - Už iba v prípade požiadaviek samotných bezdomovcov, alebo vtedy, ak udrú mimoriadne silné mrazy, otvorí svoje brány nocľaháreň pre ľudí bez strechy nad hlavou v Banskej Štiavnici.

Vedenie mestského úradu sa tak rozhodlo preto, že počas uplynulej zimy, keď samospráva prvý raz otvorila útulok v bývalom správcovskom byte v objekte mestskej plavárne, nevyhľadal jej služby ani jeden bezdomovec.

"Sami sme tým boli prekvapení, no situácia u nás nie je taká zlá ako v iných mestách," povedal pre TASR vedúci oddelenia sociálnych vecí na Mestskom úrade v Banskej Štiavnici Jaromír Piliar. "V meste evidujeme len päť či šesť bezdomovcov a tí sa zatiaľ vždy vedeli o seba postarať," dodal.

Nocľaháreň pre ľudí bez domova bola vlani otvorená prvý raz. Mesto ju zriadilo v bývalom správcovskom byte v objekte mestskej plavárne. Sprístupnená bola od polovice decembra do konca marca. Útulok bol zariadený vyradeným nábytkom a posteľami, ktoré mesto získalo od tamojšej nemocnice.

Nocľaháreň má osem postelí a vlani bol v nej zabezpečený aj stály dozor. Ľudia v núdzi v nej mohli prespať za poplatok 30 centov.