Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

V Nemecku po náraze malého lietadla do budovy zomreli traja ľudia

Na snímke vrak malého lietadla po katastrofe v nemeckom meste Bruchsal 20. júla 2019 v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko v juhozápadnom Nemecku. Pri katastrofe lietadla s nemeckými imartrikulačnými znakmi zahynuli traja ľudia . Príčiny nehody vyšetrujú. Foto: TASR/AP

Lietadlo začalo padať nad Bruchsalom, približne 70 kilometrov severozápadne od mesta Stuttgart, a narazilo do hobbymarketu Bauhaus.

Stuttgart 21. júla (TASR) - Traja ľudia v sobotu (20. 7.) zahynuli, keď malé lietadlo narazilo do budovy supermarketu so stavebným a záhradným tovarom Bauhaus v meste Bruchsal v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko na juhozápade Nemecka. V budove nikto neutrpel zranenia. Aktuálne informácie priniesla tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na políciu a denník Bild.

Lietadlo začalo padať nad Bruchsalom, približne 70 kilometrov severozápadne od mesta Stuttgart, a narazilo do hobbymarketu Bauhaus.

Zatiaľ nie je známa príčina havárie a ani to, kto sa nachádzal na palube stroja.

Policajný hovorca dodal, že podľa určitých náznakov sa pilot pokúšal uskutočniť neplánované pristátie na malom letisku susediacom s hobby predajňou.

Lietadlo sa zrejme prevrátilo a narazilo do múru predajne.

Hoci budova na prvý pohľad nebola poškodená, polícia ju vyprázdnila a okolie uzavrela, kým preverovala, či hrozí jej zrútenie.