Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia

Vedenie NHL zrušilo ďalšie zápasy, celkovo už 135 stretnutí

Výkonný riaditeľ Asociácie hráčov NHL Donald Fehr stojí pred hráčmi 18. októbra 2012 v Toronte. Druhý vľavo hráč Pittsburghu Penguins Sidney Crosby. Foto: TASR/AP

Vedenie profiligy si stojí za svojím návrhom a verí, že nová sezóna by mohla odštartovať 2. novembra. Aby sa tak stalo, obidve strany sa musia dohodnúť do budúceho štvrtka.

New York 19. októbra (TASR) - Vedenie zámorskej hokejovej NHL po ďalšom neúspešnom kole rokovaní s hráčskou asociáciou NHLPA o novej kolektívnej zmluve zrušilo 53 zápasov základnej časti, ktoré boli naplánované do 1. novembra.

Celkovo bolo od začiatku lockoutu zrušených 135 zápasov, čo predstavuje 11 percent celej sezóny.

Vedenie NHL ponúklo pred dvoma dňami hráčskej asociácii novú ponuku - možnosť rozdelenia príjmov v pomere 50:50, po ktorom nasledovali zo strany hráčov tri kontranávrhy. Tie sa podľa komisára Garyho Bettmana nijako neblížili alternatíve majiteľov a rokovania opäť zastali na mŕtvom bode. Bettman popísal posledné rokovania ako "úplne sklamanie".

Vedenie profiligy si stojí za svojím návrhom a verí, že nová sezóna by mohla odštartovať 2. novembra. Aby sa tak stalo, obidve strany sa musia dohodnúť do budúceho štvrtka. Ďalšie stretnutia však zatiaľ nie sú naplánované.