Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia

Slovensko sa postaví proti Švajčiarsku v Arosa Challenge bez Sýkoru

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek v zápase hokejového turnaja Arosa Challenge medzi Slovenskom a Nórskom 14. decembra 2012 vo švajčiarskej Arose. Foto: TASR/Michal Svítok

Vo finále turnaja Arosa Challenge Sýkoru nahradí Matúš Chovan.

Arosa 15. decembra (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti nastúpia v sobotňajšom finále turnaja Arosa Challenge 2012 v bránke s Júliusom Hudáčkom a namiesto Jána Sýkoru sa predstaví tretí nováčik v kádri Matúš Chovan. Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka budú proti domácim Švajčiarom opäť v pozícii mierneho outsidera.

Švajčiari si vybojovali postup do finále víťazstvom nad Bieloruskom 3:1. "Domáci sú určite favoriti. My skúsime hrať podobným štýlom, ako sme hrali včera a dúfam, že nám pôjdu ešte lepšie brejky. Verím, že aj obrana bude rovnako kompaktná ako včera," hlavný kormidelník načrtol kľúč k úspechu.

Kanadský tréner domácich Sean Simpson povolal na turnaj veľmi kvalitný výber na čele so šesticou hráčov zo zámorskej NHL. "Ťažko povedať, čo je najväčšia sila švajčiarskeho mužstva. No majú tam päť zadákov z NHL, takže obrana bude dobrá. Ich štýl je taktiež založený na dobrom korčuľovaní a tlaku na bránku," uviedol Vůjtek pre TASR.



Hlavný tréner už pred turnajom avizoval, že dá šancu obom gólmanom, takže proti "Helvétom" nastúpi do bránky Július Hudáček. "Ďalšia zmena je, že v treťom útoku dostane namiesto Sýkoru šancu Chovan." Nastúpi aj Boris Valábik, ktorý mal po stretnutí s Nórmi menšie zdravotné problémy.

Zápas v priamom prenose

Sobotňajší finálový zápas na hokejovom turnaji Arosa Challenge 2012 medzi domácim Švajčiarskym a Slovenskom bude v priamom prenose vysielať televízia SlovakSport.

Ako informuje oficiálny portál súkromnej televíznej spoločnosti komentovať finálový duel bude od 15.45 h Marcel Merčiak. "Slovenský zväz ľadového hokeja sa operavítne dohodol so Slovenskou Športovou televíziou (Slovak Sport TV) a finálové stretnutie medzi domácou reprezentáciou Švajčiarska a Slovenskom uvidia aj televízni diváci na Slovensku. Slovenský zväz ľadového hokeja mal eminentný záujem o vysielanie oboch slovenských zápasov z turnaja, ale Švajčiarska televízia vyrába signál len zo stretnutí domácej reprezentácie," uviedol na svojom oficiálnom portáli SZĽH.

Švajčiari si vybojovali postup do finále víťazstvom nad Bieloruskom 3:1. Slováci vyradili na ceste do finále Nórsko po výhre 3:2 po samostatných nájazdoch.

Zostava SR proti Švajčiarsku:

Hudáček - Starosta, Valábik, Sloboda, Mezei, Švarný, Stehlík, Mikuš - Vandas, Surový, Záborský - Hovorka, Špirko, Haščák - Tybor, Školiak, Chovan - Majdan, Lušňák, Zagrapan