Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia

Volkswagen začal vyrábať model Golf 7

Foto: TASR/AP

VW minulý mesiac informoval, že v kritickej fáze nábehu výroby nového Golfu bude treba zorganizovať dodatočné mimoriadne zmeny.

Wolfsburg 7. augusta (TASR) - Vo Wolfsburgu v základnom závode Volkswagenu (VW) sa začala v pondelok (6. 8.) výroba modelu Golf 7. Dnes o tom informujú nemecké médiá. Koncern predstaví svoj úspešný model verejnosti 4. septembra v Národnej galérii v Berlíne. Vedenie najväčšej európskej automobilky dovtedy nezverejní ani fotografie modelu, ktorý by mal pokračovať v úspešnej histórii projektu Golf.

Nový model by mal zohrať významnú úlohu v zápase VW najmä s japonskou Toyotou a juhokórejským Hyundaiom a zvýšení jeho podielu na trhu.

VW minulý mesiac informoval, že v kritickej fáze nábehu výroby nového Golfu bude treba zorganizovať dodatočné mimoriadne zmeny. Závodná rada s nimi súhlasila počas trojtýždňovej dovolenky, ktorá potrvá do 19. augusta, ale len na dobrovoľnom základe.

Volkswagen vyrobil vlani takmer 914.000 golfov teraz už končiacej sa série. Automobilka začal projekt Golf v roku 1974 a je to najúspešnejší model v nemeckej automobilovej histórii. Za 38 rokov ich zišlo z výrobných pásov viac ako 26 miliónov.

Informovali o tom denníky Die Welt, Financial Times Deutschland a agentúra DPA.