Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Aleš Hemský sa sťahuje z Edmontonu do Ottawy

Český hokejista Aleš Hemský (vľavo) z Edmontonu Oilers prekonáva brankára Roberta Luonga z Vancouveru Canucks v zápase zámorskej NHL 20. januára 2013 vo Vancouveri. Foto: TASR/AP Photo

Ottawa obetovala za Hemského voľbu v piatom kole tohtoročného a v treťom kole budúcoročného draftu.

Ottawa 5. marca (TASR) - Český hokejový útočník Aleš Hemský sa sťahuje z Edmontonu do Ottawy. Vedenie Oilers ho pár hodín pred uzávierkou výmen v NHL poslalo do klubu z kanadskej metropoly za dva draftové výbery.

Hemský pôsobil v Edmontone od roku 2002. Technický krídelník, ktorý si v prebiehajúcom ročníku pripísal v 55 zápasoch 9 gólov a 17 asistencií, bol už dlho predmetom prestupových špekulácií. Pardubický odchovanec je v druhej sezóne svojej dvojročnej zmluvy, ktorá mu garantuje ročný príjem 5 miliónov dolárov. Podľa TSN mu budú Oilers stále hradiť polovicu platu, druhú mu budú vyplácať Senators.

Paradoxne práve Ottawe strelil Hemský v noci na stredu dva góly a podieľal sa na výhre "olejárov" 3:2. "Je pre mňa ťažké a smutné, že sa moje pôsobenie v Edmontone končí. Na druhej strane, teším sa, ako zabojujem s Ottawou o play off," vyznal sa pre zámorské médiá.

Ottawa obetovala za Hemského voľbu v piatom kole tohtoročného a v treťom kole budúcoročného draftu.