Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Tampa Bay vyradila Chárov Boston, Tatarovo Vegas postúpilo

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Slovenský útočník Tomáš Tatar však chýbal v zostave Golden Knights, v ich bránke si pripísal čisté konto Marc-Andre Fleury.

Washington 7. mája (TASR) - Hokejisti Bostonu Bruins s kapitánom Zdenom Chárom vypadli z boja o Stanleyho pohár. V piatom zápase semifinále play off Východnej konferencie NHL prehrali na ľade Tampy Bay Lightning 1:3 a v sérii 1:4.

Slovenský obranca odohral v stretnutí takmer 24 minút a na bránku súpera vyslal štyri strely. "Môžeme byť na seba hrdí za výkony počas celej sezóny. V našej hre bolo veľmi veľa pozitívnych javov," povedal Chára podľa portálu nhl.com. Tampa sa dostala do finále konferencie tretíkrát za štyri roky. "Vyhrali sme štyri zápasy za sebou proti výbornému tímu. Naša štvrtá formácia hrala veľmi dobre a veľkou mierou prispela k víťazstvu. Niektorí naši hráči majú drobné zranenia, no to sa v play off stáva," uviedol tréner "bleskov" Jon Cooper.

Hráči Vegas postúpili od finále play off Západnej konferencie. V šiestom stretnutí 2. kola triumfovali na ľade San Jose Sharks 3:0 a sériu ukončili 4:2. Slovenský útočník Tomáš Tatar chýbal v zostave Golden Knights. Brankár nováčika súťaže Marc-Andre Fleury si pripísal 14. čisté konto v play off v kariére. "Ukázal niekoľko veľmi dobrých zákrokov, chytal výborne. Mali sme šance na skórovanie, ale nepremenili sme ich. Nehrali sme dostatočne dobre počas celej série," priznal útočník San Jose Logan Couture.

"Chceli sme byť nebezpeční pred súperovou bránkou a hrať dobre v defenzíve. Zdolali sme výborného súpera a sme šťastní," uviedol center domácich Jonathan Marchessault.

2. kolo play off NHL:

semifinále Východnej konferencie - 5. zápas:

TAMPA BAY LIGHTNING - BOSTON BRUINS 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Góly:
31. Point, 34. Miller (Kučerov, Stamkos), 59. Stralman (Hedman) – 20. Krejčí (McAvoy, Bergeron). Brankári: Vasilevskij - Rask, strely na bránku: 22:28, 19.092 divákov.
/konečný výsledok série: 4:1, Tampa Bay postúpila do finále konferencie/

semifinále Západnej konferencie - 6. zápas:

SAN JOSE SHARKS - VEGAS GOLDEN KNIGHTS 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Góly:
27. Marchessault (Smith, Karlsson), 36. Schmidt (Haula, Perron), 59. Eakin (Carpenter, Schmidt). Brankári: Jones - Fleury, strely na bránku: 28:33, 17.562 divákov.
/konečný výsledok série: 2:4, Vegas postúpilo do finále konferencie/

Slovák v akcii:

Zdeno Chára (Boston) 23:41 0 0 0 0 4 0
__________________________________
/minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/