Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Daňo odletí v piatok do Springfieldu: Sezóna môže byť dlhá, tvrdí

Slovenský hokejový reprezentant do 20 rokov Marko Daňo oslavuje svoj gól v 13. minúte prvej tretiny v zápase A-skupiny MS Slovensko - Nemecko vo Švédsku v piatok 27. decembra 2013. Foto: TASR/AP

V nižšej súťaži AHL ho v drese Sprinfieldu Falcons čakajú s najväčšou pravdepodobnosťou boje v play off.

Bratislava 18. marca (TASR) - Slovenský hokejista Marko Daňo odletí v piatok do Springfieldu, kde prebiehajúci ročník dokončí vo farmárskom tíme NHL Columbus Blue Jackets. Devätnásťročnému útočníkovi umožnil odchod do zámoria bratislavský Slovan, ktorý ho po skončení tohtosezónneho účinkovania v KHL uvoľnil spod zmluvy.

"Bol som doma v Trenčíne, trénoval som všade, kde som mohol. Len v pondelok som prišiel späť do Bratislavy, bol som na ambasáde, vybavil som si víza a v piatok odlietam do Springfieldu," povedal po utorňajšom tréningu Daňo pre klubový web "belasých". "Slovan ma uvoľnil, za čo mu ďakujem a idem skúsiť šťastie za more."

V nižšej súťaži AHL ho v drese Sprinfieldu Falcons čakajú s najväčšou pravdepodobnosťou boje v play off. Tím je momentálne druhý v tabuľke Východnej konferencie. "Neviem, ako to tam presne bude, ako sa zžijem s kolektívom. Hrajú dobre, sú 2. v tabuľke, čo som pozeral na internete, tak vyhrávali všetko a chcem im pomôcť v bojoch o play off. Stíham ešte 14 zápasov základnej časti a play off, verím, že si v nich dostatočne zahrám. Sezóna môže byť dlhá. Nechcem to však zakríknuť, lebo aj Dinamo Moskva ukázalo, že byť prvý v play off nič neznamená," dodal Daňo.

Columbus ho draftoval vlani v lete v 1. kole z celkového 27. miesta a napokon s ním podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu. So Slovanom mal pôvodne kontrakt platný do 30. apríla 2015. S bratislavským klubom je dohodnutý, že ak sa vráti do roku 2018 do Európy, dokončí zmluvu, ktorú mal platnú ešte na jeden rok.

Odchovanec trenčianskej Dukly prišiel do Bratislavy v lete 2012 pred začiatkom debutovej sezóny Slovana v KHL. V drese s orlom na hrudi si za dva roky pripísal 78 štartov, nazbieral 11 kanadských bodov. V tejto sezóne odohral za Slovan 37 zápasov, v ktorých zaznamenal sedem bodov za tri góly a štyri asistencie.