Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

Gáborík sa už veľmi teší do svojho bývalého domovského stánku

Anže Kopitar (vpravo) a slovenský hokejista Marián Gáborík z Los Angeles na fotografii vpravo a Slovák Marián Gáborík ešte v drese New York Rangers. Foto: TASR/AP

Slovenský útočník Marián Gáborík slávnu Madison Square Garden dôverné pozná zo svojho pôsobenia v drese "jazdcov", ktorý obliekal štyri sezóny.

New York 9. júna (TASR) - Finálová séria NHL medzi hokejistami Los Angeles Kings a New Yorku Rangers pokračuje v pondelok tretím dejstvom. Jeho dejiskom bude jedna z najslávnejších športových hál na svete - newyorská Madison Square Garden. V legendárnom stánku v strede Manhattanu hrávajú okrem Rangers domáce zápasy aj basketbalisti New Yorku Knicks.

Slovenský útočník Marián Gáborík slávnu MSG dôverné pozná zo svojho pôsobenia v drese "jazdcov", ktorý obliekal štyri sezóny. V pondelok však bude hájiť farby kalifornského tímu "kráľov". Tí po dvoch domácich víťazstvách vedú v boji o Stanleyho pohár 2:0 na zápasy.

"Samozrejme, budova má bohatú históriu. Jej špecifická atmosféra sa nedá porovnať s inými halami. Každý hráč, ktorý v nej nastúpi na zápas, má o motiváciu navyše. Z budovy vyžaruje zvláštna atmosféra, ktorá vás burcuje ešte k lepším výkonom. Verím, že aj na náš tím bude mať pozitívny efekt," povedal 32-ročný Trenčan v rozhovore pre losangeleskú filiálku televízie CBS.

Gáborík sa v Madison Square Garden predstaví po prvý raz od momentu, kedy ho Rangers v deň uzávierky prestupov v apríli 2013 vymenili do Columbusu. Za "modrokabátnikov" odohral najmä pre zranenia iba 34 duelov, vedenie klubu z Ohia ho pred dvoma mesiacmi poslalo práve do Los Angeles.

V Kalifornii sa rýchlonohý útočník opäť rozohral k výborným výkonom, keď už v závere základnej časti patril medzi opory tímu. Profituje najmä zo spolupráce so slovinským centrom Anžem Kopitarom, ktorý je jeho dvorným nahrávačom. V doterajšom priebehu play off má Gáborík na svojom konte 13 gólov a je suverénne najlepším strelcom nadstavbovej časti.

"Určite ma teší, že som zatiaľ najlepším strelcom, ale hokej je tímová hra a bez spoluhráčov by som to nedokázal. Tohtoročné finále je pre mňa prvým v kariére a fakt, že hráme proti Rangers, má pre mňa špecifickú príchuť. New York má dobrý, vyrovnaný tím a preto bude séria ešte veľmi dlhá a náročná," uviedol pred tretím zápasom finále Gáborík.

S jeho slovami súhlasil aj losangeleský tréner Darryl Sutter. "Najlepšia vec na tom, že hráte proti Rangers, je možnosť nastúpiť v Madison Square Garden. Pre hráčov i pre nás trénerov je to zakaždým veľký sviatok a zážitok," dodal Sutter.