Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Gáborík asistoval, Jágr si zapísal ďalšie štyri body do štatistiky

Marián Gáborík, Anže Kopitar a Justin Williams sa tešia z gólu. Foto: TASR/AP

Sekera odohral vyše 24 minút a zaznamenal jeden plusový bod.

New York 1. apríla (TASR) - V štyroch zápasoch zámorskej NHL v noci na utorok boli v hre dvaja slovenskí hokejisti, ani jeden sa netešil z výhry. Carolina s obrancom Andrejom Sekerom prehrala v Ottawe 1:2 po samostatných nájazdoch. Los Angeles doma podľahlo Minnesote 2:3, "kráľom" nepomohla ani asistencia slovenského útočníka Mariána Gáboríka proti jeho bývalému klubu.

Gáborík ani svojou asistenciou nepomohol kráľom z LA k víťazstvu

Gáborík v 32. minúte za stavu 1:1 preukázal veľký prehľad v hre. Po tom, čo sa v priestore ľavého kruhu dostal k odrazenému puku, naznačil pohybom strelu, no namiesto nej našiel hokejku voľného Justina Williamsa, ktorý pohodlne namieril do odkrytej časti bránky. Kings však tesný náskok neudržali, Minnesota v treťom dejstve zásluhou gólov Matta Moulsona a Mikka Koiva strhla výhru na svoju stranu. Hráči Wild tak v druhom zápase po sebe proti mužstvu z Pacifickej divízie zmazali v tretej tretine deficit. "Vyhrať nad tímom ako je Los Angeles niečo znamená. Majú skúsené, dobre poskladané mužstvo. Som na náš tím hrdý," nechal sa počuť kapitán "divochov" Mikko Koivu, s dvoma bodmi (1+1) prvá hviezda zápasu. Kings tak prišli o šesťzápasovú sériu víťazstiev. Gáborík strávil na ľade vyše 19 minút a okrem 14. asistencie v ročníku zaknihoval dva plusové body. Po príchode z Columbusu sa pomaly udomácňuje v zostave LA, keď bodoval už v štvrtom dueli v rade (1+4).

Ottawa sa silou-mocou snaží dohnať stratu na postupové priečky a v noci sa im opäť priblížila, keď zdolala Carolinu 2:1 po nájazdoch. V nich bol jediným úspešným strelcom český útočník Aleš Hemský, ten asistoval aj pri jedinej trefe Senators v riadnej hracej dobe, ktorej autorom bol švédsky mladík Mika Zibanejad. Andrej Sekera odohral za Hurricanes vyše 24 minút a zaznamenal jeden plusový bod. Tím z kanadskej metropoly vyhral tretíkrát za sebou, v uplynulých desiatich stretnutiach nazbieral deväť bodov a v tabuľke Východnej konferencie figuruje aktuálne na 12. priečke, keď na ôsmy Columbus stráca štyri body. Trinásta Carolina už prakticky nemá šancu na postup, od Ottawy ju delia tri body.

Famózny Jágr pridal do štatistík tri asistencie a gól

New Jersey na domácom ľade zdolalo 6:3 Floridu, ktorá hrá stále bez zraneného slovenského útočníka Tomáša Kopeckého. V drese víťazov sa prvým hetrikom v kariére blysol Travis Zajac, český fenomén Jaromír Jágr zaknihoval gól a tri asistencie. "Som šťastný, že som dokázal trikrát skórovať. No rád prispejem k víťazstvu akýmkoľvek spôsobom, či je to strieľaním gólov či vyhrávaním buly," vyznal sa pre zámorské médiá Zajac, ktorý je prvým hráčom "diablov" v sezóne s hetrikom.

Tréner Nolan predĺžil spoluprácu so Sabres o ďalšie tri roky

Vedenie klubu NHL Buffalo Sabres sa dohodlo s hlavným trénerom Tedom Nolanom na predĺžení spolupráce. Podľa internetovej stránky zámorskej hokejovej súťaže podpísal kouč trojročný kontrakt, takže v tíme by mal zostať minimálne do roku 2017.

Päťdesiatpäťročný Kanaďan už v minulosti v Buffale pôsobil, keď ho viedol v rokoch 1995-1997. Vlani v novembri nahradil na poste Rona Rolstona a dosiaľ pracoval ako dočasný tréner. Sabres prežívajú jednu z najhorších sezón v klubovej histórii, prakticky od začiatku ročníka figurujú na dne ligovej tabuľky, v doterajšom priebehu sezóny nazbierali v 74 dueloch iba 49 bodov.

Neskutočný obrat v podaní Anaheimu v zápase s Winnipegom

Famózny obrat predviedol Anaheim. V domácom súboji s Winnipegom prehrával na konci druhej tretiny hrozivo 0:4, no dokázal nepriaznivo sa vyvíjajúci duel otočiť na víťazných 5:4 po predĺžení. Obrat odštartoval gólom z 38. minúty Nick Bonino, v tretej časti znížili Ryan Getzlaf a Hampus Lindholm a kanonier Corey Perry gólom 22,7 sekundy pred koncom riadneho času v power play bez brankára zachránil pre svoj tím predĺženie. V ňom už po 16 sekundách rozhodol o triumfe Ducks obranca Stephane Robidas, ktorého získali "káčeri" tesne pred uzávierkou výmen z Dallasu. "Ak nestratíte vieru vo víťazstvo, stále ste v hre, v akejkoľvek časti zápasu. Prvých 35 minút nás súper jasne prevýšil, no po góle Bonina a zákroku brankára Andersena o 20 sekúnd neskôr sme sa chytili," spokojne konštatoval tréner Ducks Bruce Boudreau. Úplne opačné pocity mal jeho náprotivok Paul Maurice: "Sme strašne sklamaní. Takto premrhať náskok... Je veľmi ťažké a frustrujúce prehrať takýmto spôsobom."

Hráči New Jersey sa tešia z gólu.
Foto: TASR/AP


sumáre NHL:

OTTAWA - CAROLINA 2:1 pp a sn (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0, 1:0)



Góly: 2. Zibanejad (Wiercioch, Hemský), rozh. nájazd Hemský - 5. Skinner. Brankári: Anderson - Ward, strely na bránku: 29:31.



NEW JERSEY - FLORIDA 6:3 (3:1, 1:2, 2:0)



Góly: 1. Zajac (Jágr, Fayne), 10. Jágr (Clowe), 12. Zajac (Clowe, Gelinas), 24. Clowe (Zajac, Jágr), 45. Josefson (Carter), 50. Zajac (Ruutu, Jágr) - 18. Kulikov (Bjugstad), 21. Boyes (Bjugstad), 27. Pirri (Olsen, Trocheck). Brankári: Brodeur (27. Schneider) - Ellis, strely na bránku: 32:22.




LOS ANGELES - MINNESOTA 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)



Góly: 7. Martinez (Kopitar, Williams), 32. Williams (GÁBORÍK, Mitchell) - 24. Parise (Granlund, M. Koivu), 44. Moulson (Pominville, Haula), 45. M. Koivu (Coyle, Parise). Brankári: Quick - Bryzgalov, strely na bránku: 20:20.



ANAHEIM - WINNIPEG 5:4 pp (0:2, 1:2, 3:0 - 1:0)



Góly: 38. Bonino (Silfverberg, Maroon), 44. Getzlaf (Maroon, Perreault), 45. Lindholm (Winnik, S. Koivu), 60. Perry (Getzlaf, Palmieri), 61. Robidas (Cogliano, Sbisa) - 9. Trouba (Frolík, Little), 14. Halischuk (Kane, O'Dell), 21. Wheeler (Byfuglien, Pavelec), 31. Tangradi (Redmond, Peluso). Brankári: Andersen - Pavelec, strely na bránku: 36:37.


Slováci v akcii:

Marián Gáborík (Los Angeles) 19:23 0 1 1 +2 3 0

Andrej Sekera (Carolina) 24:12 0 0 0 +1 2 0



/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/