Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Hviezdami týždňa v NHL sa stali Turris, Bergeron a Oshie

Center Ottawy Senators Kyle Turris. Foto: TASR/AP

Turris v uplynulom období nazbieral sedem kanadských bodov (4+3) a sedem plusových bodov v tabuľke pravdy.

New York 31. marca (TASR) - Hviezdami uplynulého týždňa v zámorskej hokejovej NHL sa stali center Ottawy Senators Kyle Turris, ďalej stredný útočník Bostonu Bruins Patrice Bergeron a pravý krídelník St. Louis Blues T.J. Oshie. Informoval portál nhl.com.

Turris v uplynulom období nazbieral sedem kanadských bodov (4+3) a sedem plusových bodov v tabuľke pravdy. Aj jeho zásluhou senátori strácajú šesť bodov na voľnú kartu vo Východnej konferencii. Dvadsaťštyriročný rodák z kanadského New Westminster je momentálne s 25 gólmi najlepším strelcom svojho tímu, okrem toho má na konte v 74 zápasoch aj 30 asistencií.

Druhou hviezdou týždňa sa stal Bergeron, ktorý si v štyroch dueloch zapísal na konto päť gólov a jednu asistenciu. Podľa Elias Sports Bureau je Bergeron prvým hráčom Bruins od roku 1990, ktorý skóroval v siedmich zápasoch v rade za sebou. Predtým sa to naposledy podarilo Camovi Neelymu. Dvadsaťosemročný Bergeron odohral v tejto sezóne 75 stretnutí a zaznamenal 27 gólov a 29 asistencií, pri 36 plusových bodoch.

Špecialista na samostatné nájazdy Oshie v troch zápasoch za Blues zaznamenal štyri góly a dve asistencie. Aj vďaka nemu "bluesmani" zostávajú na prvom mieste v Západnej konferencii. Dvadsaťsedemročný rodák z amerického Everettu dal v 74 zápasoch v základnej časti 21 gólov a 39 asistencií vrátane piatich víťazných zásahov.